deLex

Branche / Vakgebied
Intellectueel Eigendom
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Bedrijfsomvang
> 25 medewerkers
Locatie
Amsterdam

Over deLex

Welkom bij deLex, een juridische uitgeverij gespecialiseerd op het gebied van intellectueel eigendom, ICT-recht en privacy. Sinds onze oprichting in 2005 zijn we uitgegroeid tot marktleider in de informatievoorziening in deze rechtsgebieden. Met trots bieden we een scala aan diensten en producten die de behoeften van juridische professionals en onderwijsinstellingen ondersteunen. 

Wat doet deLex?

Bij deLex hebben we een duidelijke focus op online publishing, digitale tijdschriften, databases, websites en onderwijs. Kortom: alles om juridische professionals en organisaties op de hoogte te houden van alles wat erin het landschap speelt. We zijn hierin meer dan alleen een uitgeverij; we begrijpen de wereld van het intellectueel eigendomsrecht en IT-recht en geven dit vorm. We zijn er trots op dat we de norm bepalen voor juridische informatieverspreiding in Nederland en daarbuiten.

Onze producten:

  • Boeken: Ons assortiment boeken over intellectueel eigendomsrecht en IT-recht is geschreven door gerenommeerde auteurs, die essentiële inzichten bieden voor juridische professionals en studenten.
  • (Digitale) tijdschriften: Onze tijdschriften, tevens digitaal te raadplegen, bieden diepgaande analyses en updates over IP en IT-recht, samengesteld door een kernredactie bestaande uit advocaten en andere professionals.
  • Websites: Op onze websites, zoals IE-Forum.nl, ITenrecht.nl en Reclameboek.nl publiceren we dagelijks samenvattingen van de meest recente jurisprudentie en artikelen over andere relevante ontwikkelingen.
  • Databases: Databases zoals Jurou, DomJur, IEC, ICTM en Telecom & Recht functioneren als archief voor relevante jurisprudentie en andere documenten die door juridisch professionals kunnen worden geraadpleegd.   
  • Onderwijs: deLex Media organiseert over vrijwel alle onderwerpen binnen het intellectueel eigendomsrecht en IT-recht opleidingen, door PO en BMM erkend. Zo organiseren we jaarlijks het Nationaal Octrooirecht Congres en het Mediarechtcongres, maar komen ook onderwerpen als Kunst, Hot Tech, Privacy en Duurzaamheid aan bod. 

Redactionele stage bij deLex

Ben jij een rechtenstudent en ben je bijna klaar met je bachelor of bezig met je master rechtsgeleerdheid? En Wil jij je als student verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen de vakgebieden Intellectuele Eigendom, ICT-recht en Privacy?  Kom dan stagelopen bij deLex! Tijdens de stage maak je kennis met de werkzaamheden binnen een juridische uitgeverij. Je werkt nauw samen met de uitgever en andere (web)redacteuren die je de kneepjes van het vak snel bijbrengen. Daarnaast bieden de congressen je de kans om te netwerken en de IE-community te leren kennen. Veel van onze stagiaires werken inmiddels bij bekende advocatenkantoren, instanties en bedrijven.

Klinkt dit als een stage die perfect aansluit bij jouw interesses? Bezoek de pagina van de vacature voor meer informatie!