Solliciteertips

Hoe langer je studeert, hoe groter de kans is dat je een studentstage of werkstudentschap gaat lopen. Een stage of werkstudentschap is de ideale manier om kennis te maken met de praktijk. Bij een stage kan je vaak twee maanden lang fulltime meelopen op een of twee secties van een kantoor, waarbij je een kijkje in de keuken neemt van de dagelijkse praktijk. Je gaat bijvoorbeeld mee naar cliënten, de rechtbank of een congres. Tevens doe je vaak aan literatuur- of jurisprudentieonderzoek, zodat je bij kan dragen aan een lopende zaak. Een werkstudentschap behelst vaak een langere periode waarbij je twee of drie dagen op kantoor gaat werken. Je gaat in deze periode inhoudelijk meer bijdragen aan dossiers en je wordt echt onderdeel van het team. Beide mogelijkheden zijn in ieder geval super leerzaam en helpen je weer een stapje verder in je professionele carrière!

Voor je een stage of werkstudentschap gaat lopen moet je eerst je stukken (CV, cijferlijst en motivatiebrief) opsturen en daarna een gesprek voeren met vaak een recruiter en advocaat. Je wil natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen dus hier volgen een aantal tips waardoor jij je perfect kan voorbereiden op je gesprek:

Tips

  • Stap 1 van het gesprek is altijd een voorstelrondje, ben hierop voorbereid. Weet hoe je jezelf gaat introduceren. Houd dit kort en luchtig. Vertel bijvoorbeeld kort waarom je rechten bent gaan studeren, wat je er naast doet, en hoe je terecht kwam bij het kantoor om stage te lopen.
  • Lees je in over het kantoor. Zorg dat je de hele website uitgepluist hebt. Lees hier over de cultuur van het kantoor, en welke secties en praktijkgroepen ze hebben. Elk kantoor is qua structuur anders ingericht, maar verwacht wel dat je deze kent. Sommige kennis verwacht de recruiter als basiskennis, maar elk kantoor vindt het prettig als je ongeveer weet hoe het kantoor eruit ziet. Wanneer je specifiek op een sectie solliciteert is het altijd handig om je hier wat verder in te verdiepen. Dit kan bijvoorbeeld ook op www.legal500.com.
  • Zoek op wat de recente zaken zijn geweest waar het kantoor aan heeft deelgenomen binnen de sectie waar jij op solliciteert. Vaak kun je dit op de site zelf vinden bij de personen, of onder de blogs. Grote zaken krijgen vaak ook wel een publiek karakter. Lees hierover bijvoorbeeld wat terug op www.advocatie.nl of op een nieuwsblad als het Financieel Dagblad. Het kan goed zijn dat een recruiter of advocaat hiernaar gaat vragen.
  • Google vantevoren altijd even je gesprekspartner of zoek hem of haar op op LinkedIn. Hierbij toon je interesse en weet je met wie je om tafel zit.
  • Bereid van tevoren vragen voor! Dit is erg belangrijk want op deze wijze zorg je er ook voor dat het een gesprek wordt en geen eenzijdig kruisverhoor. De vragen kunnen over alles gaan, maar op deze wijze ziet een recruiter in ieder geval wel dat je je voorbereid hebt, en interesse toont in je gesprekspartners. Tevens helpt het ook voor je eigen beeldvorming van het kantoor.
  • Ga op inhousedag! Het klinkt cliché, maar om een kantoor echt te leren kennen moet je de sfeer geproefd hebben. Vaak organiseren studieverenigingen verschillende kantoorbezoeken door het jaar heen. Op deze wijze beleef je een interessante middag en kan je tijdens een lunch of borrel in contact komen met advocaten of andere medewerkers. Aan dit bezoek kan je dan ook weer refereren tijdens je gesprek. Mocht je geen tijd hebben om daadwerkelijk bij een kantoor langs te gaan, zorg dan dat je iemand gesproken hebt die er eerder stage gelopen heeft, of er natuurlijk werkt. Op deze wijze krijg je een beter beeld van het kantoor waar jij graag een stage wil lopen.
  • Zorg dat je de zaken die je genoemd hebt op je CV en motivatiebrief kan onderschrijven/onderbouwen. Middels deze stukken hebben jouw gesprekspartners een beter beeld van je gekregen en ze gaan hier dus op doorvragen. Waarom heb je gekozen om lid te worden bij een studentenvereniging? Waarom ben je dat bestuursjaar gaan doen? Of, ik zie dat je nooit in het buitenland bent geweest, waarom niet? Op deze manier word je nooit overvallen door een vraag!
  • Aansluitend op de vorige tip, moet je zorgen dat je je eigen kwaliteiten kent, en ook zeker weet wat niet je kwaliteiten zijn. Je gesprekspartners willen weten wie jij bent en wat je goed en minder goed kan. Bepaalde eigenschappen kan je dan weer refereren aan ervaringen die je opgedaan hebt en op je CV staan. Zorg dat je dit van tevoren helder hebt, zodat je niet hoeft na te denken als deze vraag komt!
  • Last but not least: zorg dat je er netjes en verzorgd uit ziet. Beter overdressed dan underdressed. Want you'll never get a second chance to make a first impression!

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze tips, of wil je graag een keer een oefengesprekje inplannen? Mail dan naar info@youngtalentgroup.nl