Raad van State

Branche / Vakgebied
Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
> 25 medewerkers
Locatie
Den Haag

Over Raad van State

Droomstart van je juridische carrière

Als jurist bij de Raad van State werk je vanaf dag één aan de meest actuele zaken. Zaken die spelen in de maatschappij en regelmatig in het nieuws zijn. Meestal gaan deze over ruimte, natuur en milieu. Zoals de gaswinning in Groningen, de komst van windmolenparken en de bouw van nieuwe woonwijken. Maar je buigt je ook over onderwijszaken, subsidiebesluiten, besluiten over openbaarheid van overheidsinformatie en vreemdelingenzaken. Vanaf dag één? Zeker!

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Collega-juristen, seniorjuristen en staatsraden staan voor je klaar om je wegwijs te maken en je te laten groeien in ons mooie vak. Je wordt goed begeleid en intern opgeleid, zodat je na een aantal jaar zelfstandig aan zaken gaat werken als ambtenaar van staat.

Naast serieus en hard werken is er bij de Raad volop ruimte voor gezellige activiteiten en ontspanning. En je werkt op een unieke locatie in het centrum van Den Haag. Werken bij de Raad van State: de droomstart van je juridische carrière!

Klaar voor de start

Onze juristen Bestuursrechtspraak leiden we zelf op. Als jij je masterdiploma in de rechten op zak hebt, specialiseren wij jou in het bestuursrecht. Het maakt niet uit in welk rechtsgebied je jouw studie hebt afgerond. Je wordt on the job intensief op verschillende manieren begeleid. Een seniorjurist wordt jouw buddy die je wegwijs maakt en bij wie je terecht kunt met al je vragen.

Aan de slag!

Je dagelijkse werk bestaat uit het voorbereiden van de behandeling van bestuursrechtelijke geschillen. Dat doe je aan de hand van wet- en regelgeving, jurisprudentie en literatuur. Oplossingsgerichtheid is daarbij het sleutelwoord. Tijdens de zitting treed je op als griffier. Na afloop neem je deel aan de raadkamer, waar staatsraden beslissen over de afdoening van de zaak. Je adviseert hen hierbij en schrijft de conceptuitspraak.

Verdieping en groei

Een carrière bij de Raad van State betekent verdieping: vakinhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Er is veel aandacht voor begeleiding, opleiding en ontwikkeling. Het werk is uitdagend en afwisselend. Jouw juridische kennis pas je dagelijks toe bij maatschappelijke onderwerpen. Zo ben jij direct van betekenis in het bewaken van onze dynamische, democratische rechtsstaat.

Cultuur

Van de Raad van State wordt de hoogste kwaliteit gevraagd. Daar gaan we dan ook voor! En al zijn we met de meest serieuze thema’s bezig en ontzettend gedreven om ons werk goed te doen; de sfeer is open, collegiaal en informeel. Kritische denkers, scherpe analisten en schrijvers met oog voor detail zijn jouw collega’s. Je treft hen naast het werk ook bij onze borrels, sportieve activiteiten en personeelsfeesten. Daar leer je ook collega’s van andere directies kennen.

Locatie

We werken vanuit een bijzonder, deels historisch en deels modern kantoorgebouw in het centrum van Den Haag. Te midden van andere Hoge Colleges van Staat, ministeries en op steenworp afstand van het Binnenhof. Centraal in het gebouw vinden op werkdagen de zittingen van de Afdeling bestuursrechtspraak plaats. Daar is het een komen en gaan van pleiters, verweerders en publiek. Zit jij straks ook in een van de zittingszalen? Als griffier bij een van onze rechtszittingen? We maken graag kennis met je!

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou nog meer? Jurist Bestuursrechtspraak is een functie in schaal 10, 11 en 12 van de CAO Rijk. Inschaling vindt plaats op basis van het aantal jaren relevante werkervaring dat je hebt opgedaan. Verder geniet je alle voordelen uit de CAO Rijk, zoals een individueel keuzebudget van 16,37% van je bruto jaarsalaris en volledige vergoeding van je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk. Wij werken hybride met elkaar, wat betekent dat je ook de mogelijkheid hebt om thuis te werken. Je start met een tijdelijk contract van een jaar. Bij verlenging zetten we dit om in een contract voor onbepaalde tijd.

Maak kennis!

Stage

In de masterfase van je universitaire rechtenstudie? Meld je aan voor een stage bij Bestuursrechtspraak! Tijdens een ‘snuffelstage’ van twee weken maak je kennis met het werk van onze juristen. Je begint vanaf de eerste dag met je eigen zaken en wordt daarbij intensief begeleid door een jurist.

In-Housedagen

Een In-Housedag is het ideale moment om een kijkje te nemen in onze keuken. Tijdens zo’n dag volg je een zitting, ga je zelf aan de slag in workshops en maak je kennis met onze collega’s. We organiseren ieder jaar in mei en november een In-Housedag.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Ga naar onze website www.werkenbijderaadvanstate.nl of neem contact op via werken@raadvanstate.nl. Blijf daarnaast op de hoogte van onze activiteiten via Instagram (@werkenbijderaadvanstate) en LinkedIn!