Meldpunt Vreemdelingendetentie

Branche / Vakgebied
Overig
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
< 25 medewerkers
Locatie
Rotterdam

Over Meldpunt Vreemdelingendetentie

Het Meldpunt Vreemdelingendetentie is een initiatief van Stichting LOS, het Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt. Onze organisatie bestaat uit gemotiveerde vaste krachten en vrijwilligers die zich graag inzetten voor vreemdelingen in detentie. Wij zijn van mening dat vreemdelingendetentie niet thuishoort in onze samenleving. 

Onze ultieme doel is de opheffing van vreemdelingendetentie als onderdeel van het Nederlandse terugkeerbeleid. Door de detentieomstandigheden inzichtelijk te maken, misstanden aan te kaarten en de media hierover te informeren, trachten wij druk uit te voeren op de politiek om onze visie te bewerkstelligen. Onze missie is het verbeteren van de leefomstandigheden in vreemdelingendetentiecentra. 

In de afgelopen jaren heeft het Meldpunt beoogd de situatie in de detentiecentra inzichtelijk te maken door meldingen over de detentieomstandigheden te verzamelen. Daarnaast zetten wij in op het opvoeren van de politieke en juridische druk om de omstandigheden te verbeteren. Wij informeren daartoe het bredere publiek en de media. Ook doen we onderzoek en voeren we juridische procedures samen met advocaten, medici en andere verschillende maatschappelijke organisaties.

Voor het Meldpunt zijn wij regelmatig op zoek naar verschillende stagiair(e)s die affiniteit hebben met de materie en zich willen inzetten voor personen die zich in vreemdelingendetentie bevinden. Hieronder vindt je alle openstaande vacatures.

Naast de onderstaande vacatures staan er soms afstudeeropdrachten open. Mocht je opzoek zijn naar een afstudeerstage zonder meeloopstage, neem dan even contact met ons op via het onderstaande e-mailadres of telefoonnummer!