Lawyers for Lawyers

Branche / Vakgebied
Strafrecht, Internationaal recht / Europees Recht, Overig
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
< 25 medewerkers
Locatie
Amsterdam

Over Lawyers for Lawyers

Lawyers for Lawyers

Een vrije en onafhankelijke advocatuur. Voor iedere advocaat. Waar ook ter wereld. Lawyers for Lawyers is een onafhankelijk netwerk van advocaten voor advocaten. Wij komen op voor vakgenoten die in hun beroep worden bedreigd en tegengewerkt. Omdat hun rechten ook onze rechten zijn. Zo verdedigen we samen de rule of law.

Wat wij doen

Met de inzet van advocaten in Nederland, steunen wij vakgenoten die bedreigd of vervolgd worden vanwege hun werk. We werken met drie pijlers.

Defend
We support individual lawyers under threat and generate international attention.

Advocaten waar dan ook kunnen op ons rekenen. We gaan op missie om processen bij te wonen (trial monitoring), we schrijven brieven en rapporten om vakgenoten te steunen (advocacy) en we zijn bereikbaar voor advocaten uit de hele wereld. Ook vragen we aandacht voor collega’s die vanwege hun werk in de gevangenis zitten.

Empower
We empower lawyers and lawyers’ associations to fulfil their role in upholding human rights.

Wij helpen collega-advocaten wereldwijd met kennis en expertise. Zo geven we trainingen in internationaal recht. Advocaten die steun zoeken, verbinden we met betrokken collega’s in Nederland. Ook gaan we op fact finding missions: reizen om met eigen ogen de situatie ter plekke in kaart te brengen.

Influence
We advocate for laws, policies and practices that ensure protection for the independence and safety of lawyers.

We pleiten voor een vrije en onafhankelijke advocatuur. We reizen naar de VN in Genève voor presentaties en we spreken vertegenwoordigers van regeringen (advocacy). Ook organiseren we bijeenkomsten voor Nederlandse advocaten, kantoren en ordes, om hen bewust te maken van de situatie van hun internationale collega’s. En via kanalen zoals social media delen we de verhalen van advocaten die door hun werk bedreigd of vervolgd worden.

Voor meer informatie: https://lawyersforlawyers.org/