Junior Kandidaat-Notaris

Bedrijf
Bird & Bird
Type
Vacature
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Notarieel Recht, Ondernemingsrecht
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

Voor onze vestiging in Den Haag zijn wij op zoek naar een Kandidaat-notaris.

De werkzaamheden

Ons notariaat is onderdeel van de sectie Ondernemingsrecht. Als lid van het notaraat werk je in teamverband aan uiteenlopende uitdagende zaken, vaak in nauw verband met collega’s uit andere sectoren en praktijkgroepen. Denk hierbij aan Telecom, Energie, Media, Tax, IP, IT, Onderwijs en Life Sciences. Ons notariaat bevindt zich daarmee in het hart van Bird & Bird.

De notariële praktijk is full-service met de nadruk op ondernemingsrecht en commercieel vastgoed. We beschikken met een aantal zwaargewichten over een breed scala aan kennis, ervaring en ethisch besef. Onze ondernemingsrechtpraktijk opereert daarmee in de top van de markt. Daarin adviseren we niet alleen over de laatste ontwikkelingen in het ondernemingsrecht, maar zijn we ook in algemene zin voor veel kantoorcliënten hun trusted advisor. In onze vastgoedpraktijk hebben we een bijzondere expertise op onder meer het gebied van infrastructuur, zoals het registreren en overdragen van netwerken (telecommunicatie, gas en elektriciteit) en het vestigen van rechten voor energieprojecten (windturbines, WKO-projecten).

Als kandidaat-notaris werk je ook vaak samen met collega’s van andere vestigingen binnen en buiten Europa. Denk bijvoorbeeld aan internationale herstructureringsprojecten waarin jij verantwoordelijk bent voor de Nederlandse aspecten. Maar je ziet als kandidaat-notaris ook veel nieuwe bedrijven ontstaan. Dat kunnen Nederlandse of internationale startups zijn (denk hierbij met name technologisch georiënteerde bedrijven), maar dat kunnen ook volgroeide bedrijven zijn die van buiten de EU (zoals India en China) door Bird & Bird worden geholpen een voet aan de grond te zetten in Europa. De sfeer binnen het team is informeel en betrokken. Er is veel onderling overleg en de deuren staan altijd voor elkaar open. Als beginnend kandidaat-notaris word je in brede zin zoveel mogelijk betrokken bij alle projecten.

Dit ben jij:

  • Je hebt (bijna) de master Notarieel Recht afgerond
  • Je bent enthousiast, ondernemend en commercieel ingesteld
  • Het is noodzakelijk dat je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in geschrift, en zowel in de Nederlandse als Engelse taal
  • Verder heb je interesse in de High Tech sectoren waarin wij werkzaam zijn
  •  En tot slot wil jij je inzetten voor de profilering van het notariële team

Dit bieden wij:

  • Een informele werksfeer op kantoor waar jij jezelf kunt zijn
  • Een focus op persoonlijke ontwikkeling, door (interne) trainingen en opleidingen
  • Een grote groep Birds met wie je de week af kunt sluiten in onze kantoorbar, activiteiten organiseert of ontmoet tijdens internationale retreats die jaarlijks plaatsvinden
  • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket

Interesse?

Voor meer informatie over de functie en/of de werkzaamheden nodigen wij je uit contact op te nemen met René Rieter (Partner Notariaat) via telefoonnummer 070 – 353 8800.