Junior Fiscalist

Bedrijf
Bird & Bird
Type
Vacature
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Fiscaal Recht
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

Voor het Nederlandse Tax team zijn wij op zoek naar een Junior Fiscalist.

De werkzaamheden

Het Tax team kent drie focusgebieden: de algemene internationale belastingpraktijk, Trade & Customs en BTW. Onze algemene internationale belastingpraktijk staat cliënten bij in fiscale vraagstukken rond (her)structureringen, het opzetten van nieuwe ondernemingen of expansie van buitenlandse bedrijven naar Nederland. Ons Trade & Customs team helpt onze cliënten bij vraagstukken op het gebied van goedereninvoer, economische sancties en exportcontroles. Onze BTW-praktijk ondersteunt cliënten bij het managen van BTW door hun hele organisatie heen.

In een wereld die steeds internationaler en digitaler wordt, krijgen onze cliënten te maken met nieuwe fiscale vraagstukken en dilemma’s. Onze cliënten zijn in veel gevallen actief in hightech sectoren, waar innovatie en aanhoudende verandering de standaard is.

Jij vindt het leuk je te verdiepen in de wet- en regelgeving die relevant is voor de vraagstukken die nieuwe technologieën kunnen oproepen. Je snapt wat onze cliënten doen en wat ze beweegt. Dat weet je te vertalen naar juridisch advies.

Bij ons Tax team werk je aan een scala aan zaken, van groot tot klein. De sfeer binnen het kantoor en het team is informeel. De internationale praktijk geeft je de gelegenheid om samen te werken met je collega’s in het buitenland.

Dit ben jij:

  • Je hebt je studie Fiscaal recht met bovengemiddelde studieresultaten afgerond;
  • Je bent enthousiast en ondernemend en commercieel ingesteld;
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in geschrift, in de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je hebt een praktische instelling en je bent proactief.

Dit bieden wij:

  • Een informele werksfeer op kantoor, waar de deur bij partners en andere collega’s open staat en jij jezelf kunt zijn;
  • Een focus op persoonlijke ontwikkeling, trainingen en opleidingen;
  • Een grote groep Birds met wie je de week af kunt sluiten in de onze kantoorbar, activiteiten organiseert of ontmoet tijdens internationale retreats die jaarlijks plaatsvinden;
  • en Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Voor meer informatie over de functie en/of de werkzaamheden nodigen wij je uit contact op te nemen met Willem Bongaerts (Partner Tax) via telefoonnummer 070 – 353 8800 of contact opnemen met Marit Oudman (recruiter).