(Afstudeer)stage programma positionering ProRail (zbo-omvorming)

Bedrijf
ProRail
Type
Stage
Locatie
Utrecht
Branche / Vakgebied
Overig, Staats- en bestuursrecht

Omschrijving

Interesse in bestuurlijke vraagstukken en het samenspel tussen beleid en uitvoering. Dan is deze stage voor jou.  

Werk om trots op te zijn

Als stagiair of afstudeerder in het Programma Positionering ProRail (zbo-omvorming) ben je onderdeel van een kernteam van 10 ProRailers. Samen met het programmateam van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaan wij ProRail omvormen van een besloten vennootschap (BV) naar een zelfstandig bestuursorgaan (zbo), van privaat naar publiek. We grijpen deze kans aan om de samenwerking tussen het ministerie en ProRail te optimaliseren en om ervoor te zorgen dat beleid en uitvoering goed samenwerken. 

Word jij enthousiast van het neerzetten van een goede samenwerking? Tijdens jouw stage ga jij je onder andere bezighouden met de volgende onderwerpen: 

 •  Ondersteunen van verschillende implementatieteams.
 • In het kader van de Wob/Woo meehelpen met de vormgeving en invulling van een communicatieplan, het ontwikkelen van een opleiding voor juristen en het organiseren van oefensessies.
 • Organiseren van verschillende evenementen. 
 • Een idee voor een eventueel afstudeeronderzoek is een onderzoek naar verschillen in sturing/ verantwoording en informatie-uitwisseling tussen het ministerie en ProRail.

Tijdens jouw stage word je begeleid door Pauline Kramer en Nick Vogelenzang de Jong. We helpen je op weg en ondersteunen je waar nodig. Wel verwachten we enige zelfstandigheid, omdat werkzaamheden gedeeltelijk vanuit huis gedaan worden.  

Zoek jij een meewerk- of afstudeerstage vanaf september 2022? Reageer dan nu en we maken graag kennis met je! Een afstudeeronderzoek is mogelijk in overleg.

Jouw plek

We bieden graag ruimte aan iedereen. Daarbij zien we talent als basis en diversiteit als kracht om samen betere resultaten te behalen. Het programmateam bestaat binnen ProRail uit 10 personen. Naast dit kernteam zijn er veel andere ProRailers betrokken bij de implementatie van verschillende opgaven. Er wordt nauw samengewerkt met het programmateam van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je standplaats is Utrecht, maar vanuit het oogpunt van ‘hybride werken’ mogen werkzaamheden in overleg ook op andere locaties uitgevoerd worden.  

Jouw arbeidsvoorwaarden

 • Een stagevergoeding van € 500- per maand voor een meewerkstage en €700- per maand voor afstudeerders (op basis van 32 uur per week).
 • Een laptop van de zaak en de ruimte om te werken waar je wilt.
 • Goed verzorgde én vooral smakelijke lunches voor een fijne prijs in onze bedrijfsrestaurants.
 • Goede begeleiding. Persoonlijke aandacht is bij ProRail de normaalste zaak.
 • Leuke activiteiten met andere stagiaires zoals domibo’s, stagelunches en stagedagen.

Jouw inbreng

Bij ProRail vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent. Voor deze stage breng je sowieso mee:

 • Uitzicht op een hbo/wo opleiding bedrijfskunde, organisatiekunde, bestuurskunde of soortgelijks.
 • Je hebt affiniteit met de samenwerking tussen beleid (Ministerie) en uitvoering (ProRail). 
 • Je schroomt niet om dingen uit te zoeken en om hulp te vragen wanneer je dat nodig hebt. 
 • Je werkt graag in teamverband maar kan ook goed zelfstandig werken.

Jouw sollicitatie

Wil je als stagiair werken aan de toekomst van Nederland én aan die van jezelf? Solliciteer dan nu via deze link! Toch eerst nog een vraag? Stel deze gerust aan Michelle Jansen via Michelle.jansen@prorail.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met de Nick Vogelenzang via Nick.vogelenzang@prorail.nl

Binnen 10 dagen krijg je een reactie van ons. Krijg je een uitnodiging? Dan maak je tijdens het eerste gesprek gelijk kennis met je stagebegeleiders. Samen met jou werken we eerst de exacte inhoud van je stage uit. De duur van de stage en het aantal uren bepalen we op basis van jouw opleidingseisen.