Stagiair Juridische Zaken

Bedrijf
De Nederlandsche Bank
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Ondernemingsrecht, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Werk mee aan uiteenlopende juridische dossiers en vraagstukken als stagiair Juridische Zaken bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je komt te werken in het hart van de financiële wereld. Je maakt gedurende twee maanden kennis met verschillende juridische werkterreinen. We zetten je onder begeleiding van ervaren juristen in op lopende dossiers en je denkt mee over allerlei vraagstukken. Kortom, je krijgt door deze stage zowel in de breedte als in de diepte een goede indruk van alle juridische zaken die binnen DNB spelen.

Zo doe je dat als juridisch stagiair bij DNB

Tijdens je stage word je ingezet op lopende dossiers en vraagstukken. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: welke rol kunnen centrale banken spelen in een financiële crisis? Welke vereisten gelden voor het opzetten van een betaalsysteem? Zitten er in een bepaald contract voorwaarden die minder gunstig zijn voor DNB? Welke eisen worden gesteld aan leden van een Raad van Commissarissen? Heeft DNB aan een bepaalde financiële instelling terecht een boete opgelegd? Is een bankvergunning in lijn met ons eigen DNB-beleid? Aan welke integriteitsregels moet DNB zelf voldoen?

Hier doe je dat

De divisie Juridische Zaken (JUZA) adviseert de directie en alle divisies binnen DNB. De divisie bestaat uit zo’n 50 juristen, met verschillende achtergronden en expertises. Zij zijn verdeeld over vier afdelingen: Centrale Bank, Bedrijfsjuridisch en Resolutie (CB&R), Toezicht - Advies (TA), Toezicht - Procedures & Privacy (TP&P) en Compliance, Integriteit en Bestuurlijke Sancties (CIBS). Daarmee bestrijkt JUZA een groot aantal rechtsgebieden, zoals financieel toezichtrecht, bestuursrecht, Europees recht, contractenrecht, goederenrecht, ondernemingsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Extern onderhouden de juristen van JUZA contacten met onder andere de Europese Centrale Bank, het Ministerie van Financiën en diverse commerciële partijen. Steeds moet worden ingesprongen op ontwikkelingen op de markt en in Europa. Hierdoor komen de meest actuele vraagstukken aan bod en biedt DNB een dynamische werkomgeving.

Bij DNB werken we deels op kantoor, deels thuis; we hanteren daarbij een 50-50-richtlijn. We komen met name naar ons kantoor in Amsterdam om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting. 

Dit breng je mee

Je leert graag nieuwe dingen en gaat energiek en initiatiefrijk op nieuwe situaties af. Je kunt goed analyseren en bent in staat om je zowel schriftelijk als verbaal goed uit te drukken.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je bent een WO-rechtenstudent in de masterfase van je studie.
  • Je hebt interesse in de financiële sector.
  • Je bent beschikbaar in juli/augustus 2022 of september/oktober 2022, voor een periode van 2 maanden.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijk context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen.

  • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
  • Als je geen OV-jaarkaart hebt, ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
  • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.Een laptop en flexwerkplek.
  • Je kunt je aansluiten bij onze actieve interne netwerken, zoals JongDNB, DiverseDNB, GayNB, Female Capital en DNB International. Zij verzorgen regelmatig inhoudelijke en sociale activiteiten, zoals lezingen, lunchseminars en borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Heb jij interesse om aan de slag te gaan als stagiair bij JUZA? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 15 mei 2022 een overtuigende motivatiebrief, je complete CV en relevante cijferlijsten via deze link. Vermeld graag in je brief welke periode je beschikbaar bent. Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een sollicitatiegesprek met de stagecoördinatoren bij JUZA. Deze gesprekken zullen in beginsel plaatsvinden op 23 en 24 mei 2022.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Via deze link vind je onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!