Advocaat-Stagiair(e) Verzekering en Aansprakelijkheid

Bedrijf
Ekelmans Advocaten
Type
Vacature
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Privaatrecht

Omschrijving

Wil jij samenwerken in ons hechte en zeer gewaardeerde team Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht? Ben je een creatieve denker en wil je procederen en zelfstandig zaken gaan behandelen? Zie je coaching door ervaren advocaten wel zitten? En ambieer je het werken aan toonaangevende zaken voor nationale en internationale verzekeraars? Dan hebben we een interessante functie voor jou. 

We zoeken een beginnende of gevorderde advocaat-stagiair, met ambitie en een scherp analytisch vermogen. Een topfunctie als je net civielrechtelijk bent afgestudeerd of al enige tijd advocaat-stagiair bent. 

Het team 

In het team werken elf advocaten samen, waarvan drie advocaat-stagiairs, vier medewerkers en vier partners. De praktijk groeit en daarom zoekt het team uitbreiding met jong talent. In de praktijk krijg je te maken met alle facetten van het aansprakelijkheidsrecht. Je treedt op voor verzekeraars, hun verzekerden en andere professionele partijen. Zaken als adviseren over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, internationale productaansprakelijkheid, inkomen en verzuim en personenschade kunnen de revue passeren, maar ook fraudebestrijding. Je adviseert en procedeert bijvoorbeeld over de ontwikkeling van verzekeringsproducten, distributie van verzekeringen, samenwerking van verzekeraars met derden, acceptatie en schadebehandeling. Daarnaast deelt het team actief expertise en ervaring door het geven van seminars, presentaties en cursussen. 

Je bent 

 • Sterk analytisch en een creatief denker. 
 • Zelfstandig en ondernemend. 
 • Communicatief uitstekend. Je hebt een betrokken ‘fighting spirit’.
 • Afgestudeerd in civielrecht. Je hebt affiniteit met en kennis van vermogensrecht, procesrecht en bij voorkeur verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsrecht. 

Wij bieden 

We realiseren ons dat talent alleen de top bereikt in een omgeving met aandacht voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Waar je talent de ruimte krijgt en je je kwaliteiten als advocaat verder kunt ontwikkelen. Daarom bieden we: 

 • Werken in een hoog aangeschreven praktijk met mooie zaken en cliënten.
 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden en ruimte voor zelfontplooiing, initiatief en verantwoordelijkheid.
 • Het beoefenen van de echte (proces) advocatuur. 
 • Aandacht voor een goede balans werk/privé en de mogelijkheid deels vanuit huis te werken. 
 • Een marktconform salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioen, (eerste klas) reiskostenvergoeding, telefoon, laptop, literatuurbudget. 
 • Jaarlijks: medewerkers- en stagiair weekend naar het buitenland, zomer BBQ en kerstdiner.
 • Kantoorgenoten waarmee het ook leuk is een drankje te drinken in The Bar en Lounge op kantoor.
 • Samenwerken in een moderne, transparante kantooromgeving met een warme uitstraling.

Meer over Ekelmans Advocaten, Insurance & Corporate 

We werken samen voor onze cliënten met circa 30 advocaten. Insurance & Corporate is onze focus. Het staat voor de expertise van onze advocaten en de rechtsgebieden waarin we cliënten bijstaan. We doen uitdagend werk voor ondernemingen en grote verzekeraars. Het kantoor bestaat uit de teams: Insurance: Verzekering en Aansprakelijkheid & Corporate: Employment, Corporate en Cassatie & Expert Litigation. 

Internationaal zijn we actief met onze German Desk. Ook maken we deel uit van Legalink en Insurance Law Global, wereldwijde netwerken van zelfstandige advocatenkantoren, waaronder vooraanstaande verzekeringsrechtkantoren. We hebben ook een Privacy Desk. www.ekelmansadvocaten.com

Spreekt deze functie je aan? 

Stuur je motivatiebrief met Curriculum Vitae, cijferlijst en eventuele stagebeoordelingen naar Ekelmans Advocaten, t.a.v. Andrea (mr A.G.) van de Velde via het sollicitatieformulier op onze website.