Werkstudent Europees Recht

Bedrijf
Pels Rijcken
Type
Bijbaan
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Internationaal recht / Europees Recht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Studeer jij Europees recht of bestuursrecht  en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Dan zijn wij op zoek naar jou om de praktijkgroep Europees en mededingingsrecht te versterken.

Over ons

De advocaten van deze praktijkgroep houden zich dagelijks bezig met de impact van het Europese recht op de nationale wet- en regelgeving. Wij treden op in juridische procedures met Europeesrechtelijke geschilpunten of geven hierover advies aan ministeries, toezichthouders en decentrale overheden. Ons werkterrein is breed. Het varieert van subsidies die moeten worden terugbetaald vanwege ongeoorloofde staatssteun tot CE-markering of handhaving van Europese regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. Daarnaast kun je denken aan wetgeving die aan de Europese verdragsregels moet worden getoetst, zoals het vrij verkeer van diensten of het vrij verkeer van kapitaal. Ook is het mededingingsrecht een belangrijk onderdeel van de praktijk, waarbij wij met name optreden voor ondernemingen.

Wat bieden wij?

Je maakt deel uit van onze unieke praktijk en bent medeverantwoordelijk voor het bijhouden van jurisprudentie en andere rechtsontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van de Europese Dienstenrichtlijn en de mededingingsnorm in de context van het leerstuk van de schaarse rechten. Daarnaast ondersteun je de advocaten met hun dagelijkse werkzaamheden en het voorbereiden van presentaties.

Bij ons ontwikkel je een goed oog voor het Europese en mededingingsrecht in de praktijk, waar je in je studie weer van profiteert. Daarnaast is een werkstudentschap niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocaten- en notarissenkantoor. Uiteraard ontvang je voor je werkzaamheden een marktconform salaris.   

Wie zoeken wij?

Je bent minimaal zes maanden beschikbaar gedurende (ongeveer) 2 dagen per week. Bovendien heb en je affiniteit met zowel het EU-recht als het nationale staats-en bestuursrecht. Je houdt ervan om grondig inhoudelijk werk te verrichten, daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief via deze link. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Jet van Os (recruiter).