Student-stagiair(e)

Bedrijf
LEAN LAWYERS
Type
Stage
Locatie
Utrecht
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Intellectueel Eigendom, Ondernemingsrecht, Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Als advocaat bij LEAN LAWYERS maak je deel uit van een groeiend team dat het juridische landschap wil veranderen volgens de LEAN Startup filosofie van Eric Ries. “Find the Value, Root the Waste” is waar wij voor staan. Bij ons lever je toegevoegde waarde aan het kantoor, aan onze cliënten en aan de maatschappij.

Ben jij innovatief, ondernemend en gepassioneerd? Wil jij proeven aan iets anders dan de traditionele advocatuur en mee te werken aan een vernieuwende en succesvolle blik op de juridische toekomst? Dan krijg je daarvoor bij ons ruim baan, zeker ook tijdens een student-stage. We bieden je alle mogelijkheden om te proeven aan de dagelijkse praktijk, jezelf te ontwikkelen, op zakelijk en persoonlijk gebied en de kansen die er liggen met beide handen aan te grijpen.

De rechtsgebieden waarin we binnen ons kantoor met name werkzaam zijn, zijn: ondernemingsrecht, algemeen verbintenissenrecht, insolventierecht, arbeidsrecht, (financieel) aansprakelijkheidsrecht, huurrecht en procesrecht.

Het LEAN DNA

Wij zijn constant op zoek naar mensen met het LEAN DNA. Wij kennen geen hiërarchisch model en geen onnodige overhead. Wij geven onze mensen ruimte voor creatieve ideeën en sporen de ‘out of the box’ oplossing aan. Ideeën en oplossingen waar cliënten en relaties – en dus ook wij met zijn allen – blijer van worden. Zelfstandig, maar ook in teamverband.

‘Law made simple’ noemen we dat. Niets meer, niets minder.

Wat houdt het LEAN DNA in?

 • Wij geloven dat korter vaak beter is;
 • Wij bieden (wel) advies waar je op kunt varen; 
 • We durven keuzes te maken;
 • We bespreken verwachtingen en komen ze na (beloofd is beloofd);
 • We laten ons niet leiden door conventionele gedachten/patronen en
 • We zijn professioneel, maar ieder op zijn of haar eigen manier.

Wie ben jij?

Omdat we ons zo snel ontwikkelen zijn we voor ons kantoor in Utrecht op zoek naar een juridisch stagiair(e) met de volgende eigenschappen:

 • Je beschikt over een goed stel hersenen, je bent ambitieus en sociaal vaardig;
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands (en bij voorkeur ook Engels);
 • Je hebt vooral interesse in het privaatrecht, met de nadruk op arbeids- en ondernemingsrecht, faillissementsrecht, financieel recht en/of procesrecht;
 • Je bent in staat om naast juridische juistheid ook te zoeken naar de beste commerciële oplossing, en je vindt het belangrijk om goed contact met cliënten te onderhouden.

Heb je talenten die niet per sé iets met het recht te maken hebben? Vertel ons er dan vooral meer over! Op ons kantoor werken mensen die ook talent hebben voor (en werken met-) fotografie, webdesign, boksen, wielrennen, yoga en mindfulness en schrijven. Dat vinden we leuk.

En heb jij:

het LEAN DNA?

Dan bieden we jou:

 • een cultuur voor constante verbetering, zowel qua kwaliteit als sfeer;
 • veel lol en een uitstekende balans tussen werk en privé;
 • een marktconforme stagevergoeding;
 • een veelzijdige en uitdagende praktijk;
 • focus op persoonlijke ontwikkeling en echte doorgroeimogelijkheden, een carrièrebenadering die heel anders is dan bij de traditionele advocatenkantoren;
 • een, fijne werkomgeving, verdomd goede lunch en natuurlijk een stevige bak koffie of een lekkere kop thee.

Jouw werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit het doen van jurisprudentie-onderzoek, het opstellen van memo’s, processtukken en correspondentie in concept, het bijwonen van besprekingen met cliënten en indien mogelijk het bijwonen van een of meerdere zittingen. Daarnaast zal je je bezighouden met ondersteunende werkzaamheden op het gebied van kantoororganisatie.

Lijkt het je wat om bij een groeiend en jong kantoor aan de slag te gaan? Wil jij de eerste stappen van je carrière buiten de gebaande paden zetten? Stuur ons dan je CV en een goede motivatiebrief op. We zijn bovenal geïnteresseerd in jou als persoon, maar stuur bij je sollicitatie toch maar even je cijferlijsten mee!

Solliciteer door een e-mail te sturen naar werken@leanlawyers.nl. Geef je ook aan vanaf wanneer en voor welke tijdsduur je stage wil lopen? Wie weet tot snel