Werkstudent(e) - Privacy & Cybersecurity

Bedrijf
Hogan Lovells International LLP
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Keen to become part of a truly global, collaborative team of professionals? Your journey begins here. 

Waar ga je werken? 

Hogan Lovells behoort tot de grootste internationale advocatenkantoren en heeft meer dan 47 kantoren in Afrika, Azië, Europa, Latijns Amerika, het Midden Oosten en de Verenigde Staten. Wereldwijd werken meer dan 2600 juristen bij Hogan Lovells waarvan circa 60 advocaten, (kandidaat-) notarissen, fiscalisten en paralegals in Amsterdam.  

Wat kun je verwachten? 

Als werkstudent draai je gedurende drie maanden twee tot vier dagen in de week volwaardig mee in hechte Amsterdamse Privacy & Cybersecurity team, waar open duidelijke communicatie centraal staat. Je zal een kamer delen met een ervaren advocaat die je persoonlijk begeleidt en daarnaast wordt een begeleider toegewezen. Je mag iedere week deelnemen aan ons koffieoverleg zodat je precies weet wat er op de afdeling speelt en waar iedereen zich mee bezighoudt. 

Wij adviseren cliënten over uiteenlopende, strategische vraagstukken op het gebied van Privacy & Cybersecurity. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan advisering met betrekking tot wereldwijde cyberaanvallen en datalekken, AVG compliance, (internationale) doorgifte en uitwisseling van persoonsgegevens, cookies, het gebruik van data uit medische hulpmiddelen en handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens. Onze cliënten zijn onder andere grote (beursgenoteerde) bedrijven, tech bedrijven in de reissector, wereldwijde cloudaanbieders, sportmerken, fabrikanten van zelfrijdende auto's, fabrikanten van connected medische hulpmiddelen en softwareleveranciers. 

Wat ga je doen? 

Je taken zijn breed en divers, variërend van het analyseren van nieuwe wetgeving en juridische vraagstukken, het schrijven van interne memo's, blogs en conceptadviezen, tot het bijwonen van besprekingen met cliënten. Onder begeleiding van onze advocaten zal je daarbij worden geleerd hoe je de theorie naar de praktijk vertaalt, om zo tot voor de cliënt praktisch werkbare adviezen te komen die recht doen aan de belangen van de cliënt. Daarnaast is er ruimte voor eigen initiatieven en verantwoordelijkheden. Uiteraard ben je ook welkom bij al onze sociale activiteiten en ontmoet je ook advocaten, werkstudenten en student-stagiairs van andere praktijkgroepen. Zo krijg je een goed beeld van Hogan Lovells, ons team en hoe het is om daarvan onderdeel uit te maken. 

Wie ben jij?    

  • Je bent een initiatiefrijke en ambitieuze student in de eindfase van je master, met goede studieresultaten; 

  • Je hebt aantoonbare affiniteit en/of werkervaring in Privacy & Cybersecurity; 

  • Je hebt oog voor detail en kan (zeer) nauwkeurig werken; en 

  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift. 

Geïnteresseerd?  

Indien je wilt solliciteren klik je op de ‘apply’ button. Nadat je een account hebt aangemaakt kan je je gegevens invullen en je stukken uploaden. We ontvangen graag je CV, motivatiebrief, cijferlijsten en eventuele (stage)beoordelingen.  

Vergeet niet in je motivatiebrief te vermelden per wanneer je beschikbaar bent.  

Voor vragen kun je contact opnemen met onze recruiter Naomi Bunt via telefoonnummer 020-5533660 of per mail:  
amsterdam.recruitment@hoganlovells.com 

Innovation, Diversity & Inclusion en Responsible Business zijn belangrijke prioriteiten voor ons kantoor. Hogan Lovells behoort tot de top 5 van meest innovatieve advocatenkantoren in Noord-Amerika en Europa. Wij blijven ervoor zorgen dat de samenstelling van onze medewerkers een goede weerspiegeling is van de rijke diversiteit van onze cliënten en de maatschappij. Het doen van pro bono- en vrijwilligerswerk zit in het DNA van onze mensen. Op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheid om iets terug te geven aan de maatschappij.  

Apply