Advocaat-stagiair(e) - IT & Technologie

Bedrijf
Kennedy Van der Laan
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht, Ondernemingsrecht, Overig, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Word jij de nieuwe IT en Technologie advocaat van Kennedy Van der Laan? Voor onze sectie IT & Technologie zijn wij ter uitbreiding op zoek naar een gedreven advocaat-stagiaire die staat te popelen om zijn/haar eerste stappen te zetten in de advocatuur.

Jij zal worden opgeleid in een van de grootste secties van kantoor, die zowel nationaal als internationaal geroemd is om de hoge kwaliteit. Bovendien heb je de kans om jouw carrière te starten bij een kantoor met een fijne werksfeer en leuke collega’s. Een gezonde werk-privé balans combineren we met de ambitie om de beste te zijn. Persoonlijke vrijheid staat bij ons voorop en je hoeft op niemand te lijken, dus draag op kantoor gewoon die jeans met snelle sneakers. Of iets anders natuurlijk.

Jouw nieuwe werkgever

Kennedy Van der Laan is een Amsterdams advocatenkantoor met 210 medewerkers, waarvan ruim 120 advocaten. Vanuit ons kantoor in de hoofdstad werken wij wereldwijd voor een breed scala aan bekende en onbekende cliënten, van startups tot multinationals.

De oprichters kozen 30 jaar geleden voor een nieuwe vorm van advocatuur. De focus werd verlegd van veel geld verdienen, naar menselijk- en maatschappelijk welzijn. Op die manier werken wij nog steeds: in een open en vriendelijke omgeving. In een kantoor boordevol kunst.

Jouw nieuwe team

De impact van technologie op bedrijven is gigantisch. Als grootste team van IT-advocaten in Nederland weten wij wat dat betekent: wij helpen onze cliënten al 30 jaar bij het gebruiken van de mogelijkheden en het beheersen van de juridische risico's. Vanuit onze diepgewortelde passie voor technologische ontwikkelingen kunnen wij onze diepgaande kennis van het recht en gedegen kennis van de technologische aspecten binnen een zaak combineren.

Ons IT-team werkt waar nodig nauw samen met andere specialisten binnen ons kantoor om gericht technologie-specifiek advies te geven. Wij adviseren en procederen regelmatig over outsourcing, telecommunicatie, IT-projecten en transacties, e-commerce, cybercriminaliteit, licentieverlening, elektronische handtekeningen en openbare aanbestedingen. Naast het IT-team hebben we gespecialiseerde secties voor intellectueel eigendom en privacy. Als kantoor bieden wij dan ook de mogelijkheid om je echt in IT-recht te specialiseren.

Tot onze cliënten behoren de ‘tech-savvy’ bedrijven zoals grote Amerikaanse en Europese softwareleveranciers, platformaanbieders, hightech bedrijven, IT consultancy organisaties en telecom- en mediabedrijven. Het team bedient daarnaast grote (internationale) afnemers van IT diensten en producten in uiteenlopende sectoren, waaronder de financiële sector, media, fashion, retail en de gezondheidszorg.

Het team bestaat uit 6 partners (waarvan 1 kersvers in dienst is gekomen), en 19 advocaten. Benieuwd naar jouw nieuwe team? Neem dan eens een kijkje op onze medewerkerspagina.