Werkstudent(e) - Financial Markets & Products

Bedrijf
Loyens & Loeff
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Fiscaal Recht, Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Ben jij een enthousiaste student Nederlands recht en zit jij aan het eind van je bachelor of het begin van je master? Heb je daarnaast interesse in de functie van werkstudent bij de praktijkgroep Financial Markets & Products bij Loyens & Loeff? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit ga je doen als werkstudent bij Financial Markets & Products

  • Je ondersteunt de advocaten en practice manager van de praktijkgroep op het gebied van knowhow, onderzoeksprojecten en dossiers.
  • Je verzamelt informatie over ontwikkelingen op het gebied van Europees en nationaal financieel toezichtrecht.
  • Daarnaast houd je je bezig met jurisprudentieonderzoek en draag je bij aan het structureren en bijhouden van knowhow, modellen en memoranda.

Deze vacature is echt iets voor jou, want jij

  • Hebt affiniteit met financieel toezichtrecht en interesse in, onder meer, ESG en Fintech.
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden én uitstekende beheersing van het Engels in woord en geschrift.
  • Bent accuraat en in staat om complexe informatie op een juiste en begrijpelijke wijze samen te vatten.
  • Bent minimaal 6 maanden 2 of 3 dagen per week beschikbaar.

Wat bieden wij jou?

Als werkstudent leer je onze dagelijkse praktijk goed kennen. Doordat je iedere week 2 à 3 dagen aanwezig bent, ben je echt onderdeel van ons team en ondersteun je – naast de werkzaamheden op het gebied van knowhow – de advocaten bij diverse werkzaamheden. Als werkstudent krijg je begeleiding van een persoonlijke mentor die jou op weg helpt en je wegwijs zal maken binnen ons team en ons kantoor. Behalve dat je op inhoudelijk vlak met ons kennismaakt, kun je als werkstudent ook deelnemen aan alle sociale activiteiten binnen Loyens & Loeff.

Wie zijn wij?

Loyens & Loeff is een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten in de Benelux en Zwitserland. Fiscalisten, advocaten en notarissen werken naadloos samen en bieden geïntegreerde dienstverlening aan zowel grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende ondernemingen als aan particulieren. Wereldwijd werken ruim 850 fiscalisten, advocaten en notarissen en ongeveer 750 medewerkers in 6 kantoren in onze thuismarkten: Nederland, België, Luxemburg en Zwitserland. Ook heeft Loyens & Loeff 8 vestigingen in de belangrijke financiële centra in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Loyens & Loeff onderhoudt wereldwijd intensieve relaties met gerenommeerde internationale advocatenkantoren en belastingadvieskantoren.

Solliciteer op deze werkstudent vacature in Amsterdam

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer nu'. Vragen kun je stellen aan Livia 't Hoen (recruiter): +31 10224 6256 of livia.t.hoen@loyensloeff.com

Als onderdeel van onze sollicitatieprocedure vragen wij je een online assessment te doen. Alle informatie hierover ontvang je van Livia.