Starter - Tax Compliance Adviser

Bedrijf
Loyens & Loeff
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Fiscaal Recht, Internationaal recht / Europees Recht, Mededingingsrecht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

We zijn voor diverse fiscale praktijkgroepen op zoek naar Tax Compliance Advisers met 0-3 jaar ervaring. Ben jij toe aan de eerste stap in je carrière en ben jij een ambitieuze en enthousiaste student? Lees dan verder!

Als Tax Compliance Adviser bij Loyens & Loeff bestaat je werk uit een unieke mix van aangifte- en advieswerkzaamheden. Je werkt nauw samen met de Tax Advisers aan uitdagende zaken. Het team is zeer gedreven en de verkregen kennis wordt actief en enthousiast met elkaar en de cliënten gedeeld. Je krijgt de ruimte om zelfstandig te werken met een goede balans tussen werk en privé.

De functie

 • Opstellen van aangiften vennootschapsbelasting voor o.a. grote fiscale eenheden en fondsstructuren, alsmede het verzorgen van de rapportage over de ingenomen standpunten en de daarmee gemoeide risico’s.
 • Opstellen en beoordelen van de overzichten bij de aangifte vennootschapsbelasting, zoals latentieberekeningen, verloop acute en latente vennootschapsbelasting, aansluiting belastbare grondslag in de jaarrekening met het belastbaar bedrag in de aangifte.
 • Opstellen en beoordelen van vennootschapsbelasting posities ten behoeve van de jaarrekening, zoals latenties berekenen, acute vennootschapsbelasting bepalen, effectieve belastingdruk berekenen, vereiste documentatie en toelichtingen in de jaarrekening verzorgen.
 • Assisteren bij de fiscale advisering aan en de implementatie van het advies bij cliënten.
 • Eerste aanspreekpunt voor onze cliënten voor alle tax compliance werkzaamheden.
 • Begeleiden van cliënten bij het opzetten van een tax control framework.
 • Het ondersteunen van cliënten in het kader van transfer pricing en andere documentatieverplichtingen.

Deze vacature is echt iets voor jou, want jij

 • Hebt een (bijna) afgeronde hbo opleiding Fiscaal Recht en Economie/Finance Tax & Advice of een afgeronde wo bachelor fiscale economie;
 • Hebt een gedegen kennis van het fiscale recht, aangevuld met kennis van de verschillende verslaggevingsregels;
 • Wilt excelleren in je vak en je graag verder ontwikkelen;
 • Bent nauwkeurig, ambitieus, resultaatgericht, analytisch sterk en hebt een goed cijfermatig inzicht;
 • Beschikt over uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Wil graag in hetzelfde team zitten als je collega-adviseurs en deelnemen aan dezelfde vaktechnische overleggen om je fiscale kennis helemaal bij de tijd te houden.

Hier ga je werken als Tax Compliance Adviser

Loyens & Loeff is een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten waar fiscalisten, advocaten en notarissen samenwerken aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van recht in de Benelux en Zwitserland. Zowel grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende ondernemingen als particulieren worden op juridisch gebied ondersteund. Wereldwijd werken er 1500 medewerkers waarvan ruim 850 fiscalisten, advocaten en notarissen in 6 kantoren in de thuismarkten en in 8 vestigingen in de belangrijkste financiële centra in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Loyens & Loeff is een kantoor met de grootste full service praktijk van Nederland.

In afwijking van de andere advocatenkantoren, heeft Loyens & Loeff een zeer brede fiscale praktijk, met veel specialisten op alle fiscale gebieden. Dit betekent dat ruim 40% van onze professionals werkzaam zijn als fiscalist. Je werkt nauw samen met de fiscale adviseurs, advocatuur en notariële praktijk voor cliënten die behoren tot de top van het bedrijfsleven. Je bent omringd door een groot aantal gedreven professionals in een dynamische werkomgeving waar jouw werk geen dag hetzelfde is.

Als Tax Compliance Adviser kom je te werken binnen een van onze praktijkgroepen:

 • ITS Americas;
 • Employment & Benefits;
 • Family Owned Business &; Private Wealth;
 • Indirect Tax;
 • Investment Management;
 • Multinationals;
 • Transactional Tax;
 • Transfer Pricing.

Wat bieden wij?

Een prachtige mogelijkheid om je verder te ontwikkelen bij een toonaangevend internationaal belastingadvieskantoor, op een fantastische werk locatie in Amsterdam en Rotterdam met een sterke identiteit, collegiale sfeer en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Een gezonde work-life balance en zelfontplooiing wordt bij ons erg belangrijk gevonden en ambitieuze doelstellingen worden aangemoedigd.

Onze Tax Compliance Advisers zijn een integraal onderdeel van dezelfde praktijkgroep als de andere fiscale adviseurs, dus ook voor jou is er geen afstand tussen de fiscale advies- en aangiftewerkzaamheden.

Naast de werkzaamheden is er daarom ruimte om je te ontwikkelen door het volgen van verschillende interne opleidingen en cursussen, eventueel aangevuld met externe opleidingen, vanzelfsprekend mede afhankelijk van je ervaring en interesse.

Solliciteren op deze vacature?

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer'. Neem bij vragen gerust contact op met Elisabeth (Recruiter) via onderstaande gegevens.