Werkstudent Tax (Indirect Tax en Transfer Pricing)

Bedrijf
Baker McKenzie
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Fiscaal Recht, Intellectueel Eigendom, Internationaal recht / Europees Recht, Juridisch Onderzoek, Mededingingsrecht, Notarieel Recht, Ondernemingsrecht, Overig, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Informatie

Ben jij begonnen met je master Fiscaal Recht en/of Fiscale Economie en ben jij op zoek naar een uitdagende bijbaan waarin jij kennis maakt met onze Tax praktijk? Lees dan snel verder!

Baker McKenzie is één van 's werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoor, met 77 kantoren in 47 landen. Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie Amsterdam de meeste ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. In Amsterdam werken circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen voor internationale en Nederlandse topcliënten. Wil jij écht weten hoe het eraan toegaat op een internationaal advocatenkantoor? Kom dan een werkstudentschap lopen! Wij bieden je de mogelijkheid om drie maanden parttime mee te lopen op ons kantoor wanneer jij geen ruimte meer ziet voor een fulltime student-stage.

De fiscale sectie binnen Baker McKenzie heeft een naam hoog te houden. Al vele jaren combineert de sectie gedegen fiscale kennis met praktische slagvaardigheid. Zij adviseert, assisteert en procedeert waar nodig, vaak in nauwe samenwerking met de Notariële en juridische collega's van de sectie Corporate en met buitenlandse Baker McKenzie kantoren. In de fiscale praktijk van Baker McKenzie in Amsterdam werken ongeveer 75 professionals verdeeld over verschillende specialisaties:

Onze sectie Corporate & International Tax verleent bijstand aan Nederlandse en buitenlandse cliënten op fiscaal gebied zowel bij transacties (waaronder fusies, overnames en reorganisaties) als in het beslechten of voorkomen van fiscale geschillen.

Onze afdeling Indirect Tax bedient beursgenoteerde multinationals en grote en middelgrote ondernemingen op het gebied van omzetbelasting. Het team vervult binnen Baker McKenzie een voortrekkersrol bij de verdere uitbouw van een wereldwijde BTW- en douanepraktijk.

Het team Transfer Pricing bestaat uit belastingadviseurs, economen en analisten van over de hele wereld. Zij houden zich bezig met tax planning en transacties en bieden naast uitgebreid economisch belastingadvies, innovatieve zakelijke oplossingen aan onze internationale klanten.

Daarnaast houdt onze afdeling Employee Benefits zich voornamelijk bezig met loonbelastingen en sociale verzekeringen. Onze collega's adviseren onder andere over zaken van arbeidsvoorwaarden tot en met belastingcontroles en zijn betrokken bij de fiscale aspecten van reorganisaties en internationale uitzendingen van werknemers.

De baanbrekende praktijk staat nummer één op internationale juridische ranglijsten en valt regelmatig in de prijzen. Zo zijn wij meerdere malen uitgeroepen door International Tax Review tot Tax Firm én Transfer Pricing Firm of the Year.

Functie

Als werkstudent draai je parttime mee op één van onze Tax afdelingen (Direct Tax zit momenteel vol t/m juli 2023). Je werkt mee aan projecten van onze Tax collega's en je levert o.a. een bijdrage door het doen van due diligence en het schrijven van memo's. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten op een specifiek werkgebied. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook van harte welkom bij sociale kantoor en/of sectie gerelateerde evenementen. Ben je nog niet zeker van je voorkeur voor één van onze Tax teams? Dan is het ook mogelijk om een sectie-wissel te maken tijdens je werkstudentschap!

Eisen

Is deze vacature iets voor jou?

  • Je bent begonnen aan je master Fiscaal Recht en/of Fiscale Economie;
  • Je ziet geen ruimte meer voor een student-stage, maar je bent wel 2-3 dagen per week beschikbaar voor een periode van minimaal 3 maanden;
  • Je hebt eerder (werk- en stage)ervaring opgedaan binnen de fiscaliteit;
  • Je kiest bewust voor een werkstudentschap bij een groot, internationaal kantoor en kunt dit goed motiveren;
  • Je wilt jezelf ontwikkelen en je kennis verdiepen en verbreden in een internationale omgeving;
  • Je vindt het leuk om op sociaal vlak actief te zijn binnen een hecht team!

Interesse

Ben jij klaar voor deze uitdaging en herken jij jezelf in bovengenoemde functieomschrijving? Solliciteer dan middels het sollicitatieformulier. Graag ontvangen wij je CV, motivatiebrief, cijferlijst(en) en eerdere stagebeoordelingen. Wanneer je interesse hebt in een sectiewissel tijdens je werkstudentschap, onderbouw dan graag waarom je dit wilt in je motivatiebrief.

Wil je eerst op een laagdrempelige manier kennis maken met onze Tax praktijk? Meld je aan voor de Baker Koffie!