Advocaat-stagiair(e) Overheidsprivaatrecht met accent op de energietransitie

Bedrijf
AKD
Type
Vacature
Locatie
Breda
Branche / Vakgebied
Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

AKD is een full-service Benelux-kantoor met ruim 475 advocaten, fiscalisten, notarissen en support in Nederland, België en Luxemburg. Wij zijn voor onze cliënten de gateway in, van en naar de Benelux. Onze vakgroep Overheid en Onderneming heeft veel kennis op het gebied van het publiek- en privaatrecht en vooral de combinatie daarvan én behoort tot de top van Nederland. Door onze uitgebreide expertise kunnen wij complexe, diepgaande zaken behandelen en hoge kwaliteit bieden.

Op ons kantoor in Breda hebben wij een uitdagende plek voor een Advocaat-stagiaire Overheidsprivaatrecht, met een accent op de energietransitie!

Als advocaat-stagiair(e) energietransitie ga je

samen met andere advocaten aan de slag met allerlei juridische vraagstukken voor (lokale) overheden, woningcorporaties, leveranciers, energiecoöperaties en ontwikkelaars. Denk daarbij niet alleen aan woningbouwprojecten en andere vormen van gebiedsontwikkeling, maar in het bijzonder ook aan projecten in de energietransitie. Daar krijg je te maken met de juridische aspecten die spelen bij grote energieprojecten zoals warmte- en waterstofnetten, zonneparken en windmolens.

In deze functie leer je veel in een praktijk die volop in ontwikkeling en bovendien heel actueel is. Onze praktijk vraagt om ondernemende advocaten met een frisse blik die met creatieve oplossingen komen om onze cliënten te helpen. Daaraan draag jij bij door – onder meer – te adviseren, overeenkomsten op te stellen en te procederen als dat moet. En omdat we je opleiden tot zelfstandig handelend advocaat, sta je vaak al snel in de rechtszaal, alleen of samen met een van je collega-advocaten.

Je vestigingsplaats wordt Breda. Van daaruit doe je zaken in het hele land. In onze Bredase vestiging werken ongeveer 40 collega’s (waaronder 6 advocaat-stagiaires, 15 advocaat-medewerkers en 6 partners) die uit alle delen van het land komen en heel flexibel zijn. En hoewel AKD een groot kantoor is, is kleinschaligheid en hechtheid door de verschillende vestigingen ook een belangrijk kenmerk van ons. Kortom, de expertise en voordelen van een groot kantoor, gecombineerd met werken in een hecht team.

De ideale kandidaat voor deze positie:

  • Afgeronde master Rechtsgeleerdheid (bij voorkeur richting van het Privaat- of bestuursrecht);
  • heeft aantoonbare interesse in Overheidsprivaatrecht en/of energiepraktijk;
  • heeft praktijkervaring binnen een (gerenommeerd) advocatenkantoor in de vorm van bijvoorbeeld stages en/of bijbanen;
  • heeft een innemende, ondernemende persoonlijkheid;
  • is net als AKD toegankelijk, energiek, betrokken en ambitieus;
  • beschikt over uitstekende Nederlandse, maar evengoed ook Engelse taalvaardigheden, en;
  • is accuraat.

Van AKD krijg jij

Een écht een mooie baan in een energieke omgeving met mooie ontwikkelmogelijkheden en een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief alle voorwaarden die je daarbij anno 2022 mag verwachten. AKD is een ambitieuze organisatie en zorgt goed voor (de onderlinge binding tussen) haar medewerkers. Daarnaast ontvang je van ons een uitgebreid pakket aan thuiswerkmiddelen (zit-sta bureau, iPhone, laptop etc.).

Diversiteit en inclusiviteit

AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (op basis van het juridisch screeningsprofiel) maakt deel uit van de procedure.