Advocaat-stagiair(e) Litigation

Bedrijf
AKD
Type
Vacature
Locatie
Eindhoven
Branche / Vakgebied
Ondernemingsrecht, Privaatrecht

Omschrijving

Voor de sectie Litigation in Eindhoven, zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiaire!

AKD is een full-service Benelux-kantoor met ruim 500 advocaten, fiscalisten, notarissen en business support in Nederland, België en Luxemburg. De Litigation sectie adviseert en procedeert over alle mogelijke geschillen op het terrein van het ondernemingsrecht. Voorbeelden hiervan zijn aandeelhoudersgeschillen, geschillen tussen joint venture-partners, enquêteprocedures, geschillen over corporate governance en medezeggenschap, vraagstukken van concernaansprakelijkheid en bestuurdersaansprakelijkheidszaken.

Als advocaat-stagiaire Litigation

word je onderdeel van het team in Eindhoven dat nu uit twee partners, 3 senior medewerkers, en één advocaat-stagiaire bestaat.  Je werkt met je team veelal voor ondernemingen, instellingen, bestuurders, eigenaren en overige functionarissen daarvan, je adviseert en procedeert over afgebroken onderhandelingen, onrechtmatige concurrentie, post-closing geschillen, executiegeschillen, bestuurdersaansprakelijkheid en enquêteprocedures.

Het litigation team in Eindhoven werkt regelmatig samen met de teams gevestigd in Amsterdam en Rotterdam, en met de specialisten van andere secties, zoals arbeidsrecht, vastgoed en het notariaat.

Heb jij passie voor het Ondernemingsrecht krijg jij energie van procederen en pragmatisch oplossen van geschillen, ambieer jij een top carrière bij een van de grotere kantoren dan is dit jouw kans!

De ideale kandidaat voor deze positie

  • Is (bijna) afgestudeerd in het Nederlands recht (WO), en heeft bovengemiddeld goede studieresultaten
  • is aantoonbaar geïnteresseerd in het Ondernemingsrecht;
  • is net als AKD toegankelijk, energiek, betrokken, heeft ambitie en staat voor kwaliteit;
  • beschikt over uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheden, en;
  • is accuraat.

Van AKD krijg jij:

Werken bij AKD betekent werken in een diverse en uitdagende omgeving. De lat ligt hoog, de druk kan groot zijn, maar het geeft energie om met zoveel collega’s te werken aan de toekomst van ons kantoor.

We bieden je een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden (25 vakantiedagen, pensioenregeling, ruime voorzieningen aan thuiswerkmiddelen, en reiskostenvergoeding). En vanaf jouw eerste werkdag kun jij (naast de beroepsopleiding) aan de slag met jouw persoonlijke opleidingsprogramma, wat je zelf kunt samenstellen (o.a. softskills).

Diversiteit en inclusiviteit

AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.

Geïnteresseerd?  

Vul dan het sollicitatieformulier in en upload je motivatiebrief & CV. Of wil je meer weten, neem gerust contact op met onze recruitmentafdeling.