Stages

Stage Arbeidsrecht en algemeen civiel recht

Organisatie
Ben jij ambitieus, leergierig en wil jij juridische ervaring opdoen door middel van een stage? Ligt jouw focus op het civiel recht en het arbeidsrecht? Kom dan stage lopen bij USG Legal! USG Legal Professionals is met ruim 450 juristen een partner voor juridische kennis en capaciteit. Onze dienstverlening aan organisaties en overheden omvat vier businesslines: Claims, Dossiers, Advies en Rechtshulp en Flexibele inzet.

Functieomschrijving
Je start als juridisch consultant op het Legal Service Center van USG Legal binnen het arbeidsrecht en algemeen civiel recht. Het Legal Service Center bevindt zich op het hoofdkantoor van USG Legal in Utrecht. Op het Legal Service Center werken dagelijks ruim 150 juristen op de secties Arbeidsrecht, Algemeen Civiel Recht, Bestuursrecht en Verkeers- en Aansprakelijkheidsrecht.

Je biedt ondersteuning bij de inhoudelijke behandeling van arbeidsrechtelijke en civielrechtelijk dossiers. Uiteraard word je gekoppeld aan een ervaren jurist die jou inhoudelijk verder gaat opleiden. 

Je houdt je met betrekking tot het arbeidsrecht met name bezig met vraagstukken op het gebied van o.a. ontslagrecht, cao-recht, arbeidsvoorwaarden, arbeidsongeschiktheid en disfunctioneren. Ten aanzien van het civiel recht gaat het bijvoorbeeld om het contracten- en aansprakelijkheidsrecht, huurrecht, consumentenrecht, burenrecht, verzekeringsrecht en bouwrecht. De vraagstukken zijn uiteenlopend. Zo kan je denken aan huurgeschillen, geschillen tussen buren, zaken over de non-conformiteit van een product en dergelijke. 

De stagiair kan de volgende werkzaamheden verrichten voor zowel de sectie arbeidsrecht als de sectie algemeen civiel recht:
  • Jurisprudentieonderzoek;
  • Schrijven van memo’s;
  • Schrijven van brieven;
  • Schrijven van processtukken;
  • Meegaan naar besprekingen/zittingen.

Functie-eisen
• Je bent in een ver gevorderd stadium met je opleiding Nederlands Recht (onze voorkeur gaat uit naar een privaatrechtelijke en/of arbeidsrechtelijke master, maar de laatste fase van een Bachelor is bespreekbaar);
• Je hebt aantoonbare interesse in het arbeidsrecht en het civiel recht; 
• Je hebt bij voorkeur ervaring met het geven van juridisch advies;
• Je bent enthousiast, ambitieus en beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. 

Arbeidsvoorwaarden
Bij USG Legal krijg je een stagevergoeding van 500,- euro per maand op basis van 40 uur en een reiskostenvergoeding. De stageperiode is in overleg en minimaal 2 maanden. 

Zowel vakinhoudelijke kennis als jouw persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Tijdens jouw stage mag je ook deelnemen aan de georganiseerde kennissessies voor en door onze juristen op kantoor. 

Wij bieden een open en informele werksfeer. Je komt terecht in een team met young professionals. Bij USG Legal werken we hard, maar worden er ook sociale activiteiten georganiseerd. We hebben regelmatig borrels en een leuk zomer- en kerstfeest. Ben je sportief? Doe dan wekelijks na werktijd mee met een intensieve bootcamptraining of maak deel uit van een van onze teams tijdens de bedrijfsvoetbal zomercompetitie! 

Toelichting

Heb je belangstelling voor deze functie en herken je je in het functieprofiel? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier door je CV en een motivatie te uploaden. Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Matthijs de Vries (Recruiter) via matthijs.devries@usglegal.nl of 030-2305959. 

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT