Stages

Juridische stage markttoegang financiële ondernemingen

Wanneer heeft een onderneming een vergunning van DNB nodig? Hoe beoordeel je een vergunningaanvraag? Dit zijn vragen waar je mee te maken krijgt als stagiair bij het Expertisecentrum Markttoegang (ECM) van bij DNB. Je krijgt hiermee de kans om een breed beeld van de financiële sector te krijgen en bij te dragen aan maatschappelijk relevant werk!

Meewerkstage
ECM behandelt aanvragen voor vergunningen, verklaringen van geen bezwaar (vvgb’s) en ontheffingen en daarnaast notificaties. Instellingen die zich bij ECM moeten melden voor toetreding tot de markt zijn: banken, verzekeraars, trustkantoren, afwikkelondernemingen, betaalinstellingen, clearinginstellingen, elektronisch geldinstellingen, premiepensioeninstellingen en wisselinstellingen.

Je werkzaamheden kunnen bestaan uit:

  • Bijdragen aan het beoordelen van vergunningaanvragen van uiteenlopende ondernemingen, zoals banken en verzekeraars, betaalinstellingen en trustkantoren.
  • Analyseren of bepaalde activiteiten wel of niet binnen de reikwijdte van de (financiële) wetgeving vallen.
  • Meedenken bij het maken van beleidsmatige afwegingen op het gebied van markttoegang.

Doelgroep
Je bent energiek, leergierig, toont initiatief, werkt pro-actief en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Analytisch weet je snel tot de kern door te dringen en je beschikt over een stevige persoonlijkheid. Daarnaast vind je het leuk om actief mee te denken en je ideeën met collega’s te delen. Samenwerken geeft je energie. Ook beschik je over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

  • Je bent een wo-student in de masterfase van je studie rechten.
  • Je hebt affiniteit met de financiële sector en een mening over het toezicht daarop.

Pas jij in dit geschetste profiel en wil jij een relevante stage-ervaring toevoegen aan jouw CV? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet.

Divisieprofiel
ECM maakt onderdeel uit van de divisie Toezicht Horizontale Functies en Integriteit. Deze divisie is vanuit verschillende invalshoeken betrokken bij het toezicht op een grote verscheidenheid aan financiële ondernemingen: banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, beleggingsondernemingen en –instellingen, trust- en geldtransactiekantoren en betaalinstellingen. De divisie bestaat uit verschillende expertisecentra: Thematisch Toezicht Integriteit, Expertisecentrum Integriteitsstrategie, Expertisecentrum Governance, Cultuur en Integriteit, Expertisecentrum Interventie en Handhaving, Expertisecentrum Toetsingen en het Expertisecentrum Markttoegang.

Bijzonderheden
Je bent beschikbaar voor een periode van 2 maanden, een eventuele verlenging naar 4 maanden is bespreekbaar. Startdatum is in overleg. Je ontvangt een stage- en reiskostenvergoeding.

Meer informatie
Gladys Uiterloo, toezichthouder, 020 524 2899.
David Brinkman, toezichthouder, 020 524 3291.

Solliciteren
Als stageverzoek ontvangen wij graag een duidelijke motivatie, een compleet cv en relevante cijferlijsten via onze website.

De procedure bestaat uit één selectiegesprek. Voor de screeningsprocedure is deze stage ingedeeld in profiel 2a, dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze publicatie stellen wij niet op prijs.

Reageren op deze vacature

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT