Stages

Advocaat-stagiaire herstructurering & insolventierecht

KienhuisHoving advocaten en notarissen zoekt voor de praktijkgroep Ondernemingsrecht een

 

ADVOCAAT-STAGIAIR(E) HERSTRUCTURERING & INSOLVENTIERECHT

 

Onze praktijkgroep Ondernemingsrecht adviseert cliënten over diverse ondernemingsrechtelijke onderwerpen zoals fusies & overnames, vennootschapsrechtelijke conflicten en/of (financiële) (her)structureringen. De sectie Herstructurering & Insolventierecht maakt deel uit van de geïntegreerde praktijkgroep Ondernemingsrecht, waarin gespecialiseerde advocaten en (kandidaat-)notarissen intensief met elkaar samenwerken. Voor de sectie Herstructurering & Insolventierecht komen wij graag in contact met een enthousiaste kandidaat voor de functie van advocaat-stagiair(e).

 

Binnen de sectie Herstructurering & Insolventie houden we ons bezig met uiteenlopende zaken, zoals de juridische ondersteuning bij (dreigende) financiële problemen, herstructureringen, bestuurdersaansprakelijkheid en doorstarts/overnames na een faillissement.

 

Ook vertegenwoordigen wij onder andere financiers, crediteuren en bedrijven bij onderhandelingen over en het sluiten van (financierings-)overeenkomsten. Regelmatig worden advocaten en medewerkers van deze sectie door diverse rechtbanken in faillissementen, surseances van betaling en schuldsaneringen aangesteld tot curator of benoemd tot bewindvoerder. Je gaat volwaardig meedraaien in het team en je met een ervaren advocaat-curator o.a. bezighouden met het afwikkelen van faillissementen en surseances van betaling. Ook bied je ondersteuning in de adviespraktijk waar het bijvoorbeeld kan gaan om een dreigende insolventie van een onderneming of een overname uit een faillissement.

 

Wat bieden we?

Een mooie fulltime startfunctie, waarbij je alle ruimte krijgt om te leren en te groeien als persoon en professional. Goede begeleiding en toekomstperspectieven zijn uitgangspunten waar KienhuisHoving grote waarde aan hecht.

 

Wat verwachten we?

Je bent (bijna of recent) afgestudeerd in het Nederlands Recht, bij voorkeur met een master op het gebied van het ondernemingsrecht. Affiniteit met het insolventierecht, hetgeen kan blijken uit de gevolgde vakken, een studentstage, afstudeeronderwerp en/of een werkstudentschap is een pre. Kenmerkend voor jou is een ondernemende persoonlijkheid gekoppeld aan een teamgerichte en doortastende houding.

 

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hugo Hekket, Manager P&O, tel. (053) 480 43 23 of Hendrie Aarnink, advocaat-partner  Ondernemingsrecht/Insolventierecht, tel. (053) 4804737.

 

Jouw sollicitatiebrief, vergezeld van CV, kun je richten aan Hugo Hekket, email: P&O@kienhuishoving.nl of sturen naar KienhuisHoving advocaten en notarissen, Postbus 109, 7500 AC Enschede. Het heeft onze voorkeur dat wij gegevens per e-mail ontvangen.

 

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT