Stages

Student-stagiaire Financial Markets

Simmons & Simmons is één van de grote internationale advocatenkantoren ter wereld. Met wereldwijd ongeveer 1800 medewerkers bedienen wij overwegend grotere ondernemingen en financiële instellingen. Onze kantoren zijn gevestigd in Europa, Azië en het Midden-Oosten. In Amsterdam werken wij in totaal met circa 130 medewerkers, onder wie 80 advocaten, (kandidaat-) notarissen en fiscalisten.

De praktijkgroep Financial Markets in Amsterdam bestaat uit ruim 30 advocaten, notarissen en fiscalisten, waarvan meerdere een uitstekende reputatie op hun terrein hebben. De cliënten van deze praktijkgroep bestaan hoofdzakelijk uit banken, vermogensbeheerders, fondsenbeheerders, verzekeraars en pensioenfondsen. De praktijkgroep houdt zich onder meer bezig met financieringen, kapitaalmarkttransacties en andere gestructureerde financieringstransacties, derivatentransacties, herstructureringen, beleggingsfondsen, vermogensbeheer en financieel toezichtrecht.

Voor ons Financial Markets team zijn we op zoek naar een

Student-stagiaire Financial Markets

Als student-stagiaire ga je twee maanden fulltime aan de slag in het team. Op je eerste dag neem je deel aan de introductie en volg je diverse trainingen, zodat je klaar bent voor onze praktijk. Je komt bij een ervaren medewerker op de kamer en krijgt opdrachten vanuit het hele team. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit onderzoek naar jurisprudentie en literatuur en het leveren van een bijdrage aan alle lopende zaken. Daarnaast krijg je een mentor die je gedurende je stage begeleidt. Ook ga je mee naar zittingen of besprekingen en naar de wekelijkse sectie- en jurisprudentielunch. Tot slot geef je gedurende je stage een presentatie aan je collega’s.

Wij bieden

De ideale manier om de advocatuur en Simmons & Simmons écht te leren kennen. Je loopt een uitdagende, leerzame en leuke stage, waarin je jezelf volop ontwikkelt. Je werkt mee aan interessante zaken voor Nederlandse en internationale cliënten. Daarnaast verricht je werkzaamheden binnen een hecht team met een prettige en collegiale werksfeer. Uiteraard neem je als stagiaire ook deel aan de wekelijkse kantoorborrels in onze eigen kroeg en alle andere kantooractiviteiten.

Onze toekomstige collega

  • is een leergierig, gedreven en enthousiaste rechtenstudent;
  • is ambitieus en sociaal vaardig;
  • heeft een sterk analytisch vermogen; en
  • is een echte teamspeler.

Daarnaast

  • zit je aan het eind van je WO bachelor of in je master; en
  • kan je je helder, correct en to-the-point uitdrukken in woord en geschrift, in Nederlands en Engels.

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Claire van Raay via 020 722 2516 of Claire.vanRaay@simmons-simmons.com.  

Solliciteren?

Wij ontvangen graag jouw CV, motivatiebrief, ongeschoonde cijferlijsten (bachelor en master) en eventuele stagebeoordelingen via onze website. Indien gewenst zullen wij jouw scriptie opvragen. Klik hieronder op "Apply" om jouw sollicitatie te starten. Wij behandelen alleen sollicitaties die we via onze website ontvangen.

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT