Stages

Student-stagiaire Crime, Fraud & Investigation

Simmons & Simmons is één van de grote internationale advocatenkantoren ter wereld. Met wereldwijd ongeveer 1800 medewerkers bedienen wij overwegend grotere ondernemingen en financiële instellingen. Onze kantoren zijn gevestigd in Europa, Azië en het Midden-Oosten. In Amsterdam werken wij in totaal met circa 130 medewerkers, onder wie 80 advocaten, (kandidaat-) notarissen en fiscalisten.

Het Dispute Resolution team van Simmons & Simmons Amsterdam adviseert met circa 35 advocaten op de volgende focusgebieden: Commercial Litigation, Crime, Fraud & Investigations, Intellectual Property, International Arbitration en Real Estate, lease, construction & projects. 

De praktijk van Crime, Fraud & Investigations (CFI) bestaat in grote lijnen uit drie kernelementen. Ten eerste het optreden in rechte voor met name ondernemingen en hun leidinggevenden, op het gebied van financieel-economisch en fiscaal strafrecht. Te denken valt aan strafrechtelijke verdediging op het gebied van fraude, corruptie, witwassen, milieucriminaliteit en arbeidsomstandigheden, belastingontduiking, internationale sancties en strafrechtelijke aansprakelijkheid van ondernemingen in bijzondere wetgeving. Tevens worden ondernemingen geadviseerd en in strafrechtelijke procedures begeleid wanneer zij het slachtoffer zijn geworden van fraude of cyber crime. Het tweede kernelement van de praktijk bestaat uit advisering op het gebied van compliance en risk management. Tenslotte vormt het verrichten van internal investigations een aanzienlijk deel van de werkzaamheden. Het werk draagt een internationaal karakter. 

Voor ons Crime, Fraud & Investigation team zijn we op zoek naar een

Student-stagiaire Crime, Fraud & Investigation

Als student-stagiaire ga je twee maanden fulltime aan de slag in het team. Op je eerste dag neem je deel aan de introductie en volg je diverse trainingen, zodat je klaar bent voor onze praktijk. Je komt bij een ervaren medewerker op de kamer en krijgt opdrachten vanuit het hele team. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit onderzoek naar jurisprudentie en literatuur en het leveren van een bijdrage aan alle lopende zaken. Daarnaast krijg je een mentor die je gedurende je stage begeleidt. Ook ga je mee naar zittingen of besprekingen en naar de wekelijkse sectie- en jurisprudentielunch. Tot slot geef je gedurende je stage een presentatie aan je collega’s.

Onze toekomstige collega

 • is een leergierig, gedreven en enthousiaste rechtenstudent;
 • is ambitieus en sociaal vaardig;
 • heeft een sterk analytisch vermogen; en
 • is een echte teamspeler.

Daarnaast

 • zit je aan het eind van je WO bachelor of in je master;
 • heb je aantoonbare affiniteit met het strafrecht; en
 • kan je je helder, correct en to-the-point uitdrukken in woord en geschrift, in Nederlands en Engels.

Wij bieden

 • de ideale manier om de advocatuur en Simmons & Simmons écht te leren kennen;
 • een uitdagende, leerzame en leuke stage, waarin je jezelf volop ontwikkelt;
 • de mogelijkheid om mee te werken aan interessante zaken voor Nederlandse en internationale cliënten;
 • een hecht team met een prettige en collegiale werksfeer; en
 • deelname aan de wekelijkse kantoorborrels in onze eigen kroeg en alle andere kantooractiviteiten.

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Claire van Raay via 020 722 2516 of Claire.vanRaay@simmons-simmons.com.

Solliciteren?

Wij ontvangen graag jouw CV, motivatiebrief, ongeschoonde cijferlijsten (bachelor en master) en eventuele stagebeoordelingen via onze website. Indien gewenst zullen wij jouw scriptie opvragen. Klik hieronder op "Apply" om jouw sollicitatie te starten. Wij behandelen alleen sollicitaties die we via onze website ontvangen.

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT