Stages

Studentstagiare

De Bont Advocaten is voor haar vestigingen in Amsterdam en Breda per direct op zoek naar enthousiaste studenten (fiscaal en/of strafrecht) om ons kantoor te versterken.

Tijdens de stage trek je gezamenlijk op met alle advocaten van kantoor. Dat betekent samen op pad naar een zitting, overleg met cliënten, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst, maar ook aanwezig zijn op de wekelijkse vakliteratuurvergadering. Soms is er acute nood aan de man, omdat de FIOD het nodig vond zonder aankondiging een huis te doorzoeken en cliënten aan te houden, in andere gevallen roept het welhaast wetenschappelijke werk van het opstellen van een cassatieschriftuur.

De duur van de stageperiode wordt in onderling overleg bepaald. Wil je echt iets proeven van kantoor én de zaken, dan is een periode van 8 weken aan te bevelen. De stage bij ons kantoor kun je ook invullen door het schrijven van een scriptie voor je master. Met het opzetten van je scriptie en het achterhalen van relevante bronnen kunnen de advocaten van kantoor zeker behulpzaam zijn. Voorts zullen de onderlinge discussies ook zeker ten goede komen aan het uiteindelijke resultaat.

De advocaten van kantoor hebben een wetenschappelijke interesse die tot uiting komt in het schrijven van artikelen en annotaties en het feit dat een aantal van hen verbonden is aan diverse universiteiten in het land. Voor studenten bestaat de gelegenheid tezamen met één van de advocaten een wetenschappelijk artikel te schrijven.

Tijdens je stageperiode ben je naast het vakinhoudelijke werk natuurlijk ook van harte welkom bij alle andere kantooractiviteiten!

Wat bieden wij jou
Je wordt op alle fronten betrokken in de dagelijkse praktijk en maakt daardoor echt onderdeel uit van kantoor. Op die wijze krijg je dus de kans jezelf te profileren en eventueel door te groeien binnen ons kantoor.

Verder wordt een stagevergoeding toegekend.

Wat vragen wij
Wij zijn op zoek naar enthousiaste studenten (vanaf derde jaar bachelor) met bijzondere en aantoonbare affiniteit met het fiscaal (straf)recht dan wel ondernemingsstrafrecht. Belangrijk is dat je een actieve, zelfstandige, nieuwsgierige en initiatiefrijke houding hebt. Je beschikt over accurate schriftelijke vaardigheden, een sterk analytisch vermogen en je bent bereid de handen uit de mouwen te steken om gedurende je stage zoveel mogelijk te leren.

Periode
Gedurende het hele jaar zijn wij op zoek naar student-stagiaires. De stageperiode wordt in overleg vastgesteld.

Meer informatie
Mocht je vragen hebben over de vacature of over kantoor, dan kun je contact opnemen met Jojanneke Sitsen of Annabel Vissers.

Interesse
Heb je interesse, stuur dan je CV, motivatiebrief en cijferlijst(en) naar: info@debontadvocaten.nl.

Over De Bont Advocaten
De Bont Advocaten richt zich op het verlenen van bijstand in bestuursrechtelijke conflicten met de Belastingdienst en andere toezichthouders (AFM, DNB, BFT, ACM en NZa) alsmede op fiscale en white collar strafzaken, waaronder met name corruptie en omkoping. De advocaten van ons kantoor hebben zich er op toegelegd in dergelijke zaken weerwerk te leveren en de zaken in een vroegtijdig stadium te beëindigen. Zo nodig wordt echter tot in hoogste instanties doorgeprocedeerd. 

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT