Stages

Student-stage Advocatuur

Dirkzwager heeft voor WO-studenten de volgende mogelijkheden om kennis te maken met de praktijk:

1. Student-stage
2. Werkstudentschap
3. Scriptie-stage

Op deze pagina lichten wij alle opties nader toe.

1 - Student-stage
Dirkzwager biedt gedreven rechtenstudenten vanaf het derde jaar van hun bachelor de mogelijkheid om tijdens een stage kennis te maken met de verschillende secties en vakgebieden van Dirkzwager.

Onze reguliere fulltime stage beslaat zes weken. Als een reguliere fulltime stage voor jou (wegens andere verplichtingen) niet mogelijk is, kunnen we de stage in overleg anders inrichten, bijvoorbeeld een langere of kortere periode dan zes weken en/of minder dan vijf dagen per week  Maatwerk is dus mogelijk.

Je kunt bij zowel binnen de advocatuur als binnen het notariaat stage lopen. Hieronder vind je onder de kopjes 'advocatuur' en 'notariaat' meer informatie.

Advocatuur
Wij bieden zowel op ons kantoor in Arnhem als op ons kantoor in Nijmegen de mogelijkheid om stage te lopen. De opzet van de stages verschilt wel. Dat lichten we hierna toe.

Als je stage loopt in de advocatuur op kantoor Arnhem word je aan twee secties gekoppeld; halverwege je stage wissel je van sectie. Je kiest de secties zelf. Op kantoor Arnhem hebben wij de volgende secties waarop je stage kunt lopen:

- Aansprakelijkheid, Schade en Verzekering
- Arbeidsrecht
- IE/IT
- Ondernemingsrecht
- Overheid en Vastgoed

Op kantoor Nijmegen wordt een kantoorbrede stage aangeboden en verricht je werkzaamheden voor alle secties in Nijmegen. Dit zijn: Overheid en Vastgoed, Gezondheidszorg en Ondernemingsrecht.

Tijdens de student-stage (zowel in Arnhem als in Nijmegen) maak je kennis met alle aspecten van de praktijk van een advocaat. Je doet literatuur- en jurisprudentie-onderzoek, schrijft memo’s en helpt mee met het opstellen van processtukken. Daarnaast ga je mee naar zittingen en kan het voorkomen dat je wordt uitgenodigd voor een bespreking met cliënten. Ook bieden wij je de mogelijkheid om bijeenkomsten binnen kantoor bij te wonen, zoals interne cursussen en lezingen, jurisprudentielunches en kantoorborrels. Student-stagiaires worden daarnaast uitgenodigd om mee te gaan naar Jonge Balie activiteiten. Op deze manier krijg je een goede indruk van het dagelijkse werk van een advocaat bij Dirkzwager.

Interesse?
Stuur je sollicitatie naar één van de volgende adressen:

- voor een stage op kantoor Arnhem:
stageadvocatuurarnhem@dirkzwager.nl

- voor een stage op kantoor Nijmegen:
stageadvocatuurnijmegen@dirkzwager.nl 

Voeg aan je e-mail de volgende documenten als bijlage toe:
1. Je motivatiebrief
Geef daarin aan waarom je stage bij ons kantoor wilt lopen, naar welke periode je voorkeur uitgaat en op welke secties je stage wilt lopen. De sectievoorkeur is alleen relevant bij een sollicitatie voor een stage op kantoor Arnhem.
2. Je curriculum vitae
3. Ongeschoonde cijferlijsten (bachelor en master)

Ongeschoond wil zeggen dat op deze cijferlijsten ook eventuele herkansingen zichtbaar zijn. Je kunt deze lijsten opvragen bij de studieadministratie van jouw faculteit.
4. Eventuele eerdere stagebeoordelingen

Na ontvangst van alle stukken laten wij jou zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Onvolledige sollicitaties kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de WO student-stage in de advocatuur? Neem dan contact op met een van onze stage-coördinatoren.

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT