Stages

Studentstage

Studeer je Nederlands recht of notarieel recht en zit je in de fase voor je scriptie? Dan is een studentstage bij KienhuisHoving een goede manier om kennis te maken met de advocatuur of het notariaat.

Tijdens deze stage bieden wij je aan de hand van relevante werkzaamheden een goede blik op de praktijk. Je draait gedurende zes tot acht weken volledig mee in de organisatie. Uiteindelijk leer je immers het meeste in de praktijk. Daarom kiezen we er vaak voor om je het gewoon te laten doen. Natuurlijk begeleiden we je daarbij. Je deelt een kamer met een advocaat of (kandidaat-)notaris. Die staat je dagelijks met raad en daad bij.

Er is wekelijks overleg binnen je eigen praktijkgroep en met kantoorgenoten van andere praktijkgroepen met wie je aan zaken werkt. Zo maak je kennis met verschillende manieren van werken en kun je je eigen stijl ontwikkelen. Verder neem je deel aan besprekingen en ga je mee naar zittingen, indien je stage loopt binnen de advocatuur.

Werk je binnen het notariaat, dan kun je ‘meedraaien’ bij het passeren van aktes. De stage wordt afgesloten met een beoordeling. Uiteraard ontvang je ook een stagevergoeding en proberen wij (kosteloze) huisvesting voor je te regelen.

Ben je geïnteresseerd in een studentstage? Neem dan contact op met Hugo Hekket.

Als we je uitnodigen voor een gesprek willen we graag weten naar welk specialisme jouw voorkeur uitgaat. We proberen dan met deze wensen rekening te houden. Gedurende de zes tot acht weken stage moet je minstens vier dagen per week beschikbaar zijn.

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT