Stages

Meewerkstage voor WO-masterstudent rechten bij Juridische zaken

Tijdens de stage bij Juridische zaken (JUZA) maak je gedurende twee maanden kennis met verschillende juridische werkterreinen. Je wordt onder begeleiding ingezet op lopende dossiers en denkt en schrijft mee over allerlei vraagstukken. Kortom, je hebt door deze stage de mogelijkheid om zowel in de breedte als in de diepte een goede indruk te krijgen van juridische zaken die bij DNB spelen.

Meewerkstage 

Onder begeleiding van een stage coördinator word je ingezet op lopende dossiers en vraagstukken:

Welke rol kunnen centrale banken spelen in de financiële crisis? Welke vereisten gelden voor het opzetten van een betaalsysteem? Zitten er in een bepaald contract voorwaarden die minder gunstig zijn voor DNB? Welke eisen worden gesteld aan leden van een Raad van Commissarissen? Heeft DNB aan een bepaalde financiële instelling terecht een boete opgelegd? Is een bankvergunning in lijn met ons eigen DNB-beleid? Aan welke integriteitsregels moet DNB zelf voldoen?

Doelgroep

Je bent energiek, leergierig en toont initiatief. Je bent analytisch sterk en beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

  • Je bent een WO-rechtenstudent in de masterfase van je studie.
  • Je hebt affiniteit met de financiële sector.

Pas jij in dit geschetste profiel, dan bieden wij jou de kans een brede en relevante stage-ervaring toe te voegen aan je CV. Je ontvangt een stagevergoeding.

Divisieprofiel

De divisie Juridische zaken (JUZA) adviseert de directie en alle divisies binnen DNB. De divisie bestaat uit zo’n 50 juristen die zijn verdeeld over drie afdelingen: Toezicht & wetgeving (TW), Internationaal, institutioneel, betalingsverkeer & bedrijfsjuridisch (IIBB) en Compliance & integriteit (C&I). Daarmee bestrijkt JUZA een groot aantal rechtsgebieden. Denk daarbij aan Europees recht, verdragsrecht, financieel recht, organisatierecht, arbeidsrecht, rechtspersonenrecht, aansprakelijkheidsrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht, procesrecht, handhavingsrecht, et cetera. Extern onderhouden de juristen van JUZA contacten met onder andere de Europese Centrale Bank, het Ministerie van Financiën en diverse commerciële partijen. Steeds moet worden ingesprongen op ontwikkelingen op de markt. Hierdoor komen de meest actuele vraagstukken aan bod en biedt DNB een dynamische werkomgeving.

Bijzonderheden

Je bent beschikbaar voor een stage van 2 maanden, 36 uur per week, in de periode januari/februari of maart/april 2017. Graag in je motivatiebrief aangeven in welke periode je beschikbaar bent. Je ontvangt een stagevergoeding.

Meer informatie

Niek Voortman, jurist, 020 524 3424. 
Adam Pasaribu, jurist, 020 524 2229.

Stageverzoek indienen

Als stageverzoek ontvangen wij graag uiterlijk 15 november 2016 een sollicitatiebrief met duidelijke motivatie voor de stage en DNB, een compleet cv en relevante cijferlijsten. 
De procedure omvat o.a. een uitgebreid antecedentenonderzoek. Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT