Stages

Student-stagiaire Notariaat

Voor ons kantoor in Den Haag zijn wij op zoek naar een Student-stagiaire binnen het Notariaat

De werkzaamheden

Het notariaat is onderdeel van de sectie ondernemingsrecht. In projecten werken we vaak in teams met collega's uit andere sectoren en praktijkgroepen, zoals Telecom, Energy, Media, Tax, IP, IT en Life Sciences.

De praktijk is full-service met de nadruk op ondernemingsrecht en commercieel vastgoed. We hebben een bijzondere expertise op het gebied van infrastructuur, zoals het registreren, overdragen en financieren van netwerken (telecommunicatie, gas en elektriciteit) en het vestigen van rechten voor energieprojecten (windturbines, WKO projecten).

Als student-stagiaire word je geplaatst op de kamer van een kandidaat-notaris die je begeleidt tijdens je stage. Zo krijg je goed beeld van de dagelijkse praktijk en ben je nauw betrokken bij lopende zaken. Je gaat direct aan de slag en werkt mee aan zaken op het gebied van internationale herstructureringsprojecten, fiscaal-efficiënte royaltystructuren en grensoverschrijdende fusies.

Ook ben je betrokken bij de start van nieuwe bedrijven zoals start-ups (vooral van technologisch georiënteerde bedrijven). De sfeer binnen het team is informeel en er is voldoende gelegenheid voor overleg.

Profiel student-stagiaire

● Je zit in het laatste of voorlaatste jaar van je studie Notarieel recht en hebt    bovengemiddelde studieresultaten voor de relevante vakken;
● Naast je studie tijd besteed je tijd aan nevenactiviteiten of (relevante)    bijbanen;
● Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in    woord als in geschrift, ook in de Engelse taal;
● Als student-stagiaire ben je leergierig, enthousiast, gedreven en ambitieus;

Ons aanbod

Je ontvangt een stagevergoeding van 700 euro bruto per maand en jouw reiskosten worden vergoed (als deze niet door de OV kaart worden gedekt). Aan het einde van de stage ontvang je tijdens het eindgesprek een stagebeoordeling, waarin we onze bevindingen aan je zullen terugkoppelen. De stage wordt afgesloten met een lunch met medewerkers van jouw sectie.

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT