Stages

Juridisch medewerker/advocaat-stagiair bestuursrecht La Gro

La Gro Advocaten zoekt voor de sectie Vastgoed & Overheid op het kantoor in Alphen aan den Rijn een juridisch medewerker of advocaat-stagiair (ruimtelijk)bestuursrecht, milieurecht en algemeen bestuurs(proces)recht. 

Met zo’n 80 werknemers en 3 vestigingen in het Groene Hart van de Randstad zijn wij een  toonaangevend middelgroot advocatenkantoor. 

De sectie Vastgoed en Overheid houdt zich bezig met alle juridische aspecten van de ontwikkeling van weiland tot (woning)bouwlocatie. Van het bouwrijp maken tot aan de oplevering van gebouwen. Van verwerving door middel van onteigening tot aan de behandeling van opleveringsgeschillen bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. 

Wij zijn huisadvocaat van een groot aantal gemeenten en adviseren en procederen daarnaast veel voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven en woningbouwcorporaties. 

Als juridisch medewerker assisteer je de advocaten in de uitoefening van de praktijk.

Je zoekt onder meer jurisprudentie uit voor in behandeling zijnde dossiers, bent aanwezig bij cliëntbesprekingen, stelt notities en concept adviezen op en bereidt processtukken voor. 

Je neemt actief deel aan de interne cursussen en sectiebijeenkomsten op kantoor.

Bevalt de samenwerking wederzijds goed, dan bestaat de mogelijkheid om na een periode van één jaar door te groeien naar de functie van advocaat-stagiair. 

Advocaat-stagiairs bieden wij een opleiding met een brede ontwikkeling. In de eerste jaren als stagiair is onder meer het opdoen van ervaring in de rechtszaal en het leren onderhouden van cliëntencontacten belangrijk om je te kunnen ontwikkelen tot een veelzijdig en zelfstandig advocaat. Naast vakinhoudelijke ontwikkeling is er veel aandacht voor de ontwikkeling van (commerciële) vaardigheden.    

Wij bieden

een prettige, professionele werkomgeving met enthousiaste kantoorgenoten,  uitstekende opleidingsmogelijkheden en goede arbeidsvoorwaarden.  

Wij verwachten

dat je recent bent afgestudeerd (master civiel recht of staats- en bestuursrecht). Uiteraard beschik je over aantoonbare belangstelling voor het omgevingsrecht (ruimtelijke ordening en milieu) en algemeen bestuurs(proces)recht. Je bent ambitieus, doortastend en bereid om net dat ene stapje meer te doen. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent een echte teamplayer. 

Kijk voor een eerste kennismaking met La Gro Advocaten op www.lagrolaw.nl

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met mr. Hans Turenhout of mr. Diana Winkelhuijzen.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met Brigitta van der Heijden (P&O). Het telefoonnummer is 0172 – 503250.   

Geïnteresseerd? Wij ontvangen graag je sollicitatie vóór 22 september 2015. 

Stuur je motivatie, cv, ongeschoonde bachelor en master cijferlijsten, en eventuele stagebeoordelingen, uitsluitend per e-mail naar: 

sollicitatie@lagrolaw.nl t.a.v. Brigitta van der Heijden. 

terug

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT