Kledingvoorschriften

Bij een sollicitatiegesprek wil je een goede indruk maken bij de organisatie waar jij gaat solliciteren. Het is van belang dat je een goede eerste indruk maakt. De juiste kledingkeuze speelt hierbij een belangrijke rol. Maar wat is de juiste kledingkeuze? 

De gouden regel is: beter overdressed dan underdressed. De kledingvoorschriften verschillen per organisatie. Probeer hiervan een goede inschatting te maken. Er zijn verschillende manieren om hierachter te komen. Mocht je nog steeds twijfelen over de dresscode, draag dan formele kleding. Dit is altijd een veilige keuze. Voor mannen betekent dit dat zij een pak met stropdas en nette schoenen dienen te dragen. Vrouwen kunnen het beste een nette broek of rok met een blouse of top dragen, met bijvoorbeeld pumps eronder. 

Zorg ervoor dat je kleding draagt waar je je goed in voelt: hierdoor straal je meer zelfvertrouwen uit. Natuurlijk is je uiterlijk meer dan alleen kleding. Zorg dat je er verzorgd uitziet. 

Business casual

Business casual is een nette klassieke dresscode en is te verdelen in business casual classic, smart en relaxed. Bij elke variant zijn de kledingvoorschriften weer iets losser. Business casual classic is hierbij de meest zakelijke en dragen mannen bijvoorbeeld een colbert met overhemd op een kaki broek. Stropdas hoeft niet, maar kan wel. Vrouwen kunnen kiezen uit nette truitje of blouses op een mooi broek of rok. De kleuren die bij deze dresscode passen zijn de klassiekers rood, wit en donkerblauw en pastel, bruin en beigeteinten. Bij business casual smart mag er een nette jeans worden gedragen, maar dan wel met een colbertje erop. Onder dat colbertje kan dan een coltrui of een net shirtje worden gedragen. Business casual relaxed wordt vaak gebruikt bij sportieve bijeenkomsten. Er hoeft geen colbertje gedragen te worden, maar wel de betere jeans met een V-hals trui of polo.

Casual Friday

Casual friday is een minder formele dresscode waarbij men in casual kleding naar werk mag komen. Wel moet het gaan om kleding van goede kwaliteit en zijn ''vakantiekledingstukken'' natuurlijk nog steeds ongepast. Houd er rekening mee dat wanneer je op vrijdag een sollicitatie hebt, dit geen reden is om casual gekleed naar het gesprek te gaan. Op sollicitatiegesprekken wordt er van je verwacht dat jij formeel gekleed bent. 

De Nederlandsche Bank N.V.
De Rechtspraak
Simmons & Simmons
Van Iersel Luchtman N.V.
© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT