Beurswinnares 2015: Idalia Petrykowski

Verslag beurswinnares 2015: Idalia Petrykowski

Aan alles wat avontuurlijk is, komt helaas een eindpunt. Eveneens geldt het in mijn situatie, echter het Sydney Opera House blijft voor eeuwigheid een deel van mezelf.  Ik kon nooit mijn medestudiegenoten geloven dat een uitwisseling je eigen leven zoveel kan beïnvloeden. Na zelf een ervaring op dat gebied opgedaan te hebben kan ik met volle zekerheid betogen dat Australië en de daarmee gerelateerde reizen mijn kijk op het leven en mijn toekomst veranderd hebben.  Door Australië reizen lijkt op een sprookje, zoveel variëteit in flora en fauna als in het weer. Zoveel onontdekte bijzondere plekken die ontdekt moeten worden. Zoveel backpackers met spannende verhalen die openstaan voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Zoveel levensverhalen die gehoord moeten worden. Zoveel culturen en mentaliteit die herontdekt moeten worden. 

Uitwisseling is een levenservaring en een studie verrijkende activiteit. Na alle tentamens succesvol behaald te hebben, besloot ik om vanuit Sydney de hele oostkust en Uluru (het Noordelijk Territorium) af te reizen. Al mijn vrienden waren betoverd door Zuidoost-Azië. Hun enthousiasme motiveerde me om de laatste momenten van 2015 in Aziatische landen door te brengen, denk aan: Thailand, Cambodja, Vietnam en Indonesië. Hoe langer ik reis, des te meer vragen ik krijg met betrekking tot mijn lievelingsplek op aarde. Mijn antwoord is vrij simpel. Overal, bevindt zich een stukje van Idalia. Overal, heb ik onvergetelijke herinneringen opgedaan. Overal, kreeg ik de kans om mensen te ontmoeten die ik tegenwoordig als vrienden mag noemen. 

Studeren in het buitenland met daarmee gerelateerde activiteiten en reizen vormen een deel van je leven. Alles wat je meemaakt gedurende deze geweldige tijd, wordt gezien als een van de beste momenten van je leven. Zelf ben ik nog lang niet in Nederland, omdat Zuidoost- Azië mijn hart in bezit heeft. Echter stiekem mis ik enorm mijn familie en vrienden.

Binnenkort komt aan al het goede een eind. 

De Nederlandsche Bank N.V.
De Rechtspraak
Kennedy Van der Laan
Simmons & Simmons
© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT