NGO's

Stichting Move

Stichting Move
Kinderen kunnen meer dan ze denken. Dat moeten ze wel eerst ervaren. Helaas is dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Met een commissie van je vereniging kun je die kinderen helpen om iets moois voor elkaar te krijgen in hun eigen buurt. Zo ervaren de kinderen wat ze waard zijn. Studenten zijn hun rolmodel en begeleiden het project. Je hebt contact met scholen, bedrijven en de gemeente en levert een positieve bijdrage aan een wijk waar dat hard nodig is. Een blik verruimende ervaring. Daar groeien kinderen van. En jij ook!

Zet jullie met je vereniging op de maatschappelijke kaart
In onze projecten gaat een commissie van een studentenvereniging actief aan de slag met een groep kinderen van een basisschool (10 t/m 13 jaar oud) om samen een project uit te voeren. Studenten die deelnemen kunnen zowel van een sport-, studie- of gezelligheidsvereniging zijn. De kinderen zijn de creatief leiders binnen het project en studenten zijn de projectleiders die hen helpen hun ideeën te realiseren. Een Move-project duurt vier tot zes maanden. In deze periode krijgen jullie samen iets moois voor elkaar in de buurt waar de kinderen opgroeien.

Leer samen je project managen en ontwikkel je talenten
Tijdens een Move-project nemen jullie kinderen mee in jouw leefwereld en andersom. Samen brainstormen jullie over wat er beter kan in hun buurt en ontwikkelen jullie een plan om één van de ideeën te realiseren. Bijvoorbeeld een chillbank op het schoolplein, een kunstwerk op een duistere hangplek of een swingend buurtfeest. Ook nemen jullie als studenten de kinderen mee naar een uitstapje naar het studentenleven. Denk aan een bezoek aan de universiteit, de bibliotheek of de vereniging. Jullie worden bij het project begeleid door een projectcoördinator van Move. Die geeft jullie training, helpt bij het schrijven van het projectplan en coacht jullie in het inzetten van je eigen talenten. Je leert dus van a tot z hoe je met een groep kinderen echt iets voor elkaar kunt krijgen. Dat staat dus ook nog eens heel mooi op je cv.

Werk met partijen zoals bedrijven, de gemeente en scholen
De projectcoördinator van Move brengt jullie in contact met de school en met een maatschappelijke partner, zoals een bedrijf, de gemeente of een woningcorporatie. Zij kunnen met kennis of financiën jullie project ondersteunen. Of misschien hebben jullie voor een mooi resultaat hulp nodig van een kunstenaar of architect. Door samen te werken met deze partners kunnen jullie het idee voor de buurt echt realiseren.

Over Move
Move is in 2009 opgericht door studenten uit Utrecht. We zijn actief in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Delft, Nijmegen, Groningen, Tilburg, Enschede en Eindhoven. In deze steden hebben we al meer dan 300 projecten met kinderen en studenten opgezet. We doen dit alles met een jong en ambitieus team bestaande uit studenten en starters op de arbeidsmarkt.

Wil je meer informatie? Bezoek onze website of stuur een mail naar info@stichtingmove.nl

 

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT