NGO's

KWF Kankerbestrijding

Samen komen we steeds dichterbij

KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Ons ideaal is een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Ons doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Om dit te bereiken werven we fondsen waarmee we onderzoek naar kanker financieren en begeleiden.

Onderzoek toont aan dat ongezonde leefgewoonten een belangrijke oorzaak zijn van kanker. Daarom beschermen we specifiek de jeugd tegen de schadelijke gevolgen van roken en geven we voorlichting over verstandig zonnen. Op het platform kanker.nl ondersteunen we patiënten en hun naasten met betrouwbare en actuele informatie, forums van lotgenoten en lopende onderzoeken.

Daarnaast gebruiken we onze positie en ons netwerk om de effectiviteit van kankerbestrijding te vergroten. Om dat te realiseren proberen we het beleid van overheid, zorgsector en bedrijfsleven te beïnvloeden. Samen met wetenschap, zorgsector, overheid en bedrijfsleven én met onze 100.000 vrijwilligers en één miljoen donateurs, groot en klein, zorgen we ervoor dat er een dag komt dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Samen komen we steeds dichterbij.

Help jij ons? Doe mee als vrijwilliger

​Geld voor onderzoek is nog steeds hard nodig. Je kunt je als vrijwilliger daarom op veel verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld als organisator van de collecte, als bestuurslid van een vrijwilligersafdeling, als wijkhoofd of als organisator van een SamenLoop voor Hoop. Of door het organiseren van een fondsenwervende actie, zelf mee te doen aan een SamenLoop voor Hoop in de buurt of je in te zetten voor de KWF-afdeling in je eigen woonplaats. Alleen, met een groep of al vereniging: er is van alles mogelijk.

Meer weten?

Kijk hoe jij kunt bijdragen aan een wereld zonder kanker op onze site of neem voor meer informatie contact met ons op via (020) 5700 590 of aanmelden@kwf.nl

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT