NGO's

Focus in Africa

Focus in Africa
Focus in Africa is een lokaal opgerichte en door een Afrikaanse familie gerunde ngo die zich inzet voor verbetering van leefomstandigheden in Tanzania. Dit doen we door het opzetten van verschillende projecten zoals het bouwen van scholen en weeshuizen maar ook door de projecten te ondersteunen d.m.v. het werven van donaties en het huisvesten en begeleiden van vrijwilligers. Zo doen we dat ook voor het Human Rights Centre in Arusha. In dit centrum wordt gratis juridische hulpverlening geboden aan mensen die dit niet zelf kunnen betalen.  

Human Rights Centre
Veel mensenrechten worden nog geschonden in Tanzania. Denk aan het recht om te werken, participatie in cultuur en politiek, recht op educatie, gendergelijkheid en vrijheid van religie. Het Human Rights Centre in Arusha biedt gratis juridische hulpverlening en begeleiding aan met name arme en onbevoorrechte vrouwen en kinderen. Het doel van het Centre is iedereen die dit nodig heeft de hulp bieden waar hij of zij recht op heeft. 

Wat jij kunt doen
We zijn hard op zoek naar vrijwilligers met een juridische achtergrond, zowel naar mensen die nog met hun studie bezig zijn als mensen die al afgestudeerd zijn. Je kunt hier veel doen waarmee je een waardevolle bijdrage levert aan zowel de Tanzaniaanse gemeenschap als aan je eigen kennis, ontwikkeling en vaardigheden! Denk o.a. aan werkzaamheden als:

- Het bezoeken van weduwes om beter inzicht te krijgen in de mensenrechtenproblematiek die zij ervaren;
- Onderzoek doen naar wetgeving omtrent vrouwen en kinderen. Deze kennis zet je in om te lobbyen voor verbetering van gendergelijkheid;
- Het supporten van arme vrouwen in het genereren van een eigen inkomen d.m.v. zelfhulpgroepen en projecten;
- Het verspreiden van de doelen van het Human Rights Centre, zowel binnen als buiten Tanzania. Dit doe je door netwerken op te bouwen met andere ngo’s en overheidsinstanties
 
Meer weten?  

Wil jij graag een verschil maken in de wereld en tegelijkertijd een onmisbare ervaring opdoen? Word dan vrijwilliger bij het Human Rights Centre in Tanzania. Je kunt zowel alleen als met een groep van max tien personen deelnemen. Omdat Arusha aan de voet van de Kilimanjaro ligt en dichtbij Serengeti National Park, is vrijwilligerswerk te combineren met een safari en/of Kili klimtocht.

Voor meer informatie, bezoek onze website of stuur een mail naar Carly@focusinafrica.com.

© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT