Agenda

Openbaar Ministerie: Nationale Requireerwedstrijd 2019
do 18 apr 2019 t/m vr 19 apr 2019

Kruip in de huid van Officier van Justitie en doe mee aan de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten 2019!

Studeer je rechten aan een Nederlandse Universiteit en heb je basiskennis van strafen strafprocesrecht? Je kunt nu meedoen aan de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten waarin je in de huid van een officier van justitie kruipt en kunt laten zien dat jij vol overgave kunt requireren!

Hoe werkt het?
Je doet eerst mee aan een voorronde op een rechtbank in het arrondissement van jouw eigen universiteit. Aan de voorronde mogen acht studenten deelnemen. De datum voor de voorrondes zal later bekend worden gemaakt.

Een deskundige jury kiest uit de deelnemers de finalist die door mag naar de finale in Amsterdam op donderdag 18 en vrijdag 19 april 2019 bij het Paleis van Justitie aan het IJdok in Amsterdam.

De finalisten worden op donderdag 18 april ontvangen in Amsterdam en krijgen deze dag een workshop debattechniek van het Nederlands Debatinstituut en een masterclass van een bekende officier van justitie. De finalisten krijgen bovendien 's avonds een diner aangeboden waarbij verschillende kopstukken van het Openbaar Ministerie aan zullen schuiven en een overnachting in een hotel aan het IJdok in Amsterdam.

Op de finaledag laten de finalisten hun requisitoir horen aan een deskundige jury en moeten ze daarnaast in repliek reageren op een kort pleidooi van een bekende advocaat. De winnaar wordt beloond met een stageweek bij het Openbaar Ministerie in Nederland en een gegarandeerde deelname aan SummerCourt 2019: https://summercourt.nl/

Veel studenten gingen je voor en hebben inmiddels een leuke stageplaats en/of baan gevonden bij het OM. Schrijf je nu in!

Sollicitatiewijze
Reageer vóór 1 februari 2019 via de website van het Openbaar Ministerie.

Meer informatie
Voor vragen kun je contact opnemen met  w.s@om.nl

De Nederlandsche Bank N.V.
De Rechtspraak
Simmons & Simmons
Van Iersel Luchtman N.V.
© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT