Agenda

DVDW: Workshop Zakelijke Etiquette
wo 19 dec 2018

De omgang met cliënten, maar zeker ook met de wat klassieke rechterlijke macht vereist bepaalde omgangsvormen. Om die reden organiseert DVDW Advocaten voor haar advocaat-stagiaires op woensdag 19 december van 16.00 – 18.00 uur in Rotterdam de workshop Zakelijke etiquette. Deze workshop is onderdeel van de DVDW Kweekvijver, het interne opleidingsprogramma voor startende advocaten.

Wij stellen 10 ambitieuze rechtenstudenten in de gelegenheid samen met onze advocaat-stagiaires deel te nemen aan deze workshop.  

Aanmelding staat open voor laatstejaars bachelor en master studenten Rechten en kan tot 15 november aanstaande door je motivatie, cv en cijferlijsten te sturen naar werkenbij@dvdw.nl.  

Inhoud workshop zakelijke etiquette
Een advocaat is een dienstverlener. Van hem of haar wordt een zekere stijl en wellevendheid verwacht. Maar wat is dat eigenlijk, ‘wellevendheid’? Gaat het om de regels van zakelijke etiquette? Ja, maar ook om meer. De regels kennen en er naar handelen is mooi, maar het moet wel vanuit innerlijke overtuiging gebeuren. Het gaat er eigenlijk om, kort gezegd, de ander te behandelen zoals je zelf graag behandeld zou willen worden.

In deze workshop van 2 uur worden de essentialia van zakelijke etiquette uiteengezet, zoals de basisregels van omgang met elkaar, omgang op het werk, besprekingen met cliënten, recepties en bijeenkomsten, kleding en persoonlijke hygiëne, eten en drinken. Hoe presenteer je je? Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Wanneer kun je tutoyeren? Wat is de telefoonetiquette? Hoe kleed je je? Al deze zaken en nog veel meer komen in deze workshop aan de orde.

Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op http://www.dvdw.nl/nl/werken-bij/ontmoet-dvdw/

 

De Nederlandsche Bank N.V.
De Rechtspraak
Simmons & Simmons
Van Iersel Luchtman N.V.
© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT