Agenda

Deadline aanmelden OM-traineeship
ma 18 jun 2018

Wil jij – als pas afgestudeerde juridische topper - recht doen aan de positie van slachtoffers? En laat jij de samenleving merken dat daders worden gecorrigeerd? Kortom: bouw jij mee aan een rechtvaardige en veilige samenleving? Solliciteer snel naar één van de 10 plekken van het OM-traineeship, dat start op 1 oktober 2018.

Tijdens het OM-traineeship beoordeel je als jurist gedurende 8 maanden verkeers- en commune strafzaken (bij Parket CVOM in Utrecht), in combinatie met een voor jou op maat gemaakt opleidingsprogramma. Daarna werk je 4 maanden op een arrondissementsparket in het land, waar je zaken beoordeelt op het gebied van veel voorkomende criminaliteit. Ook krijg je zicht op het brede maatschappelijke veld waarbinnen het OM zich beweegt.
 
Wanneer je aan het eind van het traineeship het parketvaardigheidsbewijs hebt gehaald, kun je mogelijk verder doorstromen binnen één van de OM-onderdelen. Bijvoorbeeld naar de interventie- of onderzoeksomgeving, of - na verdere selectie - naar de opleiding tot assistent-officier. Door een combinatie van zowel inhoudelijke opleidingen als opleidingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden, is het OM-traineeship hét startpunt voor juridisch toptalent!

Wat vragen wij van jou?
Voor deze functie zoeken wij juridisch toptalent. We hebben daarom een aantal specifieke functie-eisen:

  • Afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht (uiterste afstudeerdatum september 2018) met verklaring ‘civiel effect’;
  • Grondige kennis van het straf- en strafprocesrecht;
  • Maximaal 2 jaar werkervaring na het behalen van je bul;
  • Aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid

Wat bieden wij jou aan arbeidsvoorwaarden?
Wij vragen veel, maar hebben jou ook veel te bieden:

  • Dienstverband van (in eerste instantie) 1 jaar;
  • Investering in jouw opleiding en intensieve begeleiding door OM-professionals;
  • Startsalaris van € 2.431,01 tot € 3.286,16 bruto per maand obv 36 uur per week (CAO Rijk, schaal 8 BBRA);
  • Eindejaarsuitkering en vergoeding woon-werkverkeer;
  • Aantal individuele keuzemogelijkheden in het arbeidsvoorwaardenpakket zoals aanschaf fiets, bedrijfsfitness, etc.

Bijzonderheden
Via het online sollicitatieformulier kun je je voorkeur aangeven voor de regio’s waar je (voor de laatste vier maanden van het traineeship) geplaatst wil worden. Een garantie hierop is niet te geven. De definitieve plaatsing wordt aan het begin van het traineeship bekend gemaakt.
 
Enthousiast geworden?
Reageer snel!  Upload je sollicitatiebrief en CV vòòr 18 juni 2018 via klik hier. Een digitaal E-assessment, een landelijke selectiedag op 4 of 6 juli en een afsluitend assessment zijn onderdeel van de procedure. Houd deze data alvast vrij in je agenda!
 
Wil je meer inhoudelijke informatie? Stel je vragen aan Francien Lankhorst, Operationeel Manager CVOM (f.lankhorst@om.nl).
Voor meer vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling Werving & Selectie, via mailadres: w.s@om.nl.
 
Meer informatie
Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het OM is een organisatie waar we ook gebruik willen maken van elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten.
Wil je meer informatie over het werk bij het OM? Bekijk dan hier onze corporate film. Meer informatie over het traineeship vind je in deze brochure.

 

De Nederlandsche Bank N.V.
De Rechtspraak
Simmons & Simmons
Van Iersel Luchtman N.V.
© Young Talent Group | sitemap | voorwaarden | contact
JSVU   JFV GROTIUS   MAGISTER JFT